Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Američania nechali v Afganistane takmer 65 000 vojenských vozidiel

Keď sa americké jednotky koncom minulého mesiaca stiahli z Afganistanu, nevzali si späť všetku techniku. Klasika...Sťahovať starú techniku jednoducho nie je efektívne a pomerne finančne náročné.

Vojenský priemysel je priamo spojený s automobilovou výrobou. Každopádne, vo svete po tomto konflikte panujú rôznorodé obavy najmä čo sa týka dodržiavania základných ľudských práv ale aj teroristických útokov. Celý konflikt stál neskutočné peniaze a aj pri pozeraní štatistiky by sa vám zatočila hlava.

Tatra stále šľape na plný plyn!

43 000 pick -upov Ford Ranger a 22 000 Hummerov

Keď však odložíme peniaze bokom, nemenej zaujímavou informáciou je aj to, že v Afganistane ostáva veľké množstvo vojenských vozidiel. Podľa informácií by to malo byť celkovo 66 000 vozidiel z toho 43 000 pick -upov Ford Ranger, 22 000 Hummerov 900 MRAP (vozidlá odolné voči mínam). Niektoré z nedávnych vojenských vozidiel boli odovzdané afganským bezpečnostným silám, čo znamená, že môžu byť v rukách Talibanu a to aj napriek teoreticky vyššiemu veku a horšiemu technickému stavu a niektorá technika bola vraj nenávratne úmyselne zneškodnená pred tým, ako Američania nadobro odišli z krajiny. Každopádne, uvidíme, ako často bude známa americká technika viditeľná a pojazdná v denných médiách.

Zdroj: autobala.com

Foto: France24

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov