Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Prophecy Concept – Predzvesť Ioniq 6?

Hyundai prišiel do Mníchova so skutočne pôsobivým konceptom Prophecy. Koncept nie je žiadnym veľkým tajomstvom, ale naživo debutovalo konečne až teraz. Čoraz hlasnejšie sa šepká o tom, že je to predzvesť sériového modelu Ioniq 6.

Koncept  je ozdobou výstavného stánku Hyundai na tohtoročnom IAA v Mníchove. Vyzerá skvele, ale pozorné oko vie, že jeho ladné tvary už akosi poznáme – pôvodne mal Prophecy debutovať ešte v Ženeve v roku 2020 – čo sa neudialo, nakoľko bol tento autosalón zrušený a predstavili ho len virtuálne.

Teraz môžno toto štvordverové kupé obdivovať na vlastné oči v plnej kráse. Dynamická karoséria čerpá inšpiráciu aj z iných starších modelov iných značiek (Porsche, Saab?) a pretvára ju na moderné veľdielo. Má naozaj zaujímavé prvky, najmä vzadu, kde je zakončený nárazníkom s unikátnou stavbou, v ktorom sú integrované LED segmenty zodpovedné za osvetlenie. Zaujímavo vyzerajú aj obrovské disky. Vzhľadom na ekologickú povahu projektu tu budú kľúčové otázky odporu vzduchu, preto môže starším zadná časť trošku pripomínať aj Tatraplán.

Ženeva 2020: Hyundai Prophecy – Nové prepojenie medzi človekom a vozidlom

Nevieme žiaľ, ako bude vyzerať sériová podoba Ioniq 6. Ostáva nám dúfa, že bude vyzerať rovnako veľkolepo. Otázne je, či dostane aj rovnaké dvere s druhým párom, ktoré sa otvárajú proti smeru, čo znamená aj absenciu B stĺpika a teda aj lepší prístup do kabíny

Koncept neobsahuje tradičný kokpit a volant, nakoľko sa jedná o plne autonómne vozidlo. A keďže auto nemusí mať tieto kľúčové prvý, tak aj štýl samotného interiéru môžeme označiť za minimalistický. Ak má Ioniq 6 prísť v dohľadnej dobe, tak je viac ako pravdepodobné, že takýto interiér mať nebude. Hyundai však zatiaľ vôbec neprezradil, či a kedy sa objaví produkčná verzia.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov