Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bugatti Veyron Grand Sport: Renovácia a slovenská stopa

Bugatti predstavilo svoj program La Maison Pur Sang na vlaňajšej akcii Rétromobile.

Francúzska automobilka Bugatti realizovala dôkladnú renováciu svojho prvého modelu Veyron 16.4 Grand Sport 2.1. Pozoruhodný exemplár, ktorý navrhol slovenský dizajnér Jozef Kabaň, prezentuje možnosti reštauračného programu La Maison Pur Sang.

Bugatti predstavilo svoj program La Maison Pur Sang na vlaňajšej akcii Rétromobile. V rámci neho ponúka renovácie všetkých svojich vozidiel. Prototyp Veyronu Grand Sport s označením 2.1 mal premiéru na prehliadke elegancie v americkom Pebble Beach v roku 2008. Tento kus precestoval celý svet a lákal potenciálnych klientov na kúpu.

Vozidlo s neoficiálnym označením 2.1 má strieborný metalický lak a interiér čalúnený v hnedej koňakovej koži. Tento hyperšportiak nebol nikdy prihlásený k prevádzke, pričom o jeho nedávnej histórii nie je príliš veľa dostupných informácií. Napriek tomu ho Bugatti získalo v roku 2020. Na svojej základni v Molseime automobilka realizovala dôkladné rozobratie, renováciu a poskladanie,

Nový Veyron kompletne prelakovali a zmenili mu čalúnenie, no súčasne dostal aj nový stredový panel interiéru podľa pôvodnej konfigurácie. Bugatti Veyron je dodnes slávny model a tretí najvýkonnejšie sériovo vyrábaný osobný automobil na svete. Vozidlo v prvej verzii predstavili po prvý raz v roku 2005 a v rovnakej sezóne prekonalo rýchlostný rekord 407,16 km/h.

Jeho design vytvoril Slovák Kabaň a stal sa vďaka tomu svetoznámym a vyhľadávaným dizajnérom. Verzia označovaná ako Grand Sport vznikla v roku 2008 a má navyše odnímateľnú strechu. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2.1 pôvodne plnil funkciu  prezentačného vozidla samotnej automobilky.

 

-jj-, zdroj a foto: Bugatti

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov