Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


PROFIO X5: GPS lokátor a kamera do auta v jednom

Aj keď ponuka kamier do auta na našom trhu je pomerne široká je vždy dobré ak sa na trh dostane novinka, ktorá prináša množstvo inovácií a nové funkcionality.

Profio Electronics prichádza s novinkou – Duálnou kamerou PROFIO X5 s vlastným Android boxom a
rekordérom. Kamera apeluje na unikátnosť v rámci online užívateľského rozhrania a uspokojí aj najnáročnejšieho motoristu.

Pri PROFIO kamerách sme zvyknutý na pomerne netradičný vzhľad – pri tomto modeli však výrobca od tohto dizajnu upustil a stavil na dve jednoduché, nenápadné kamery. Minimalistický dizajn dosiahol práve vďaka android boxu, ktorý sa inštaluje do auta a dokážete ho veľmi dobre skryť. Kamerový set ponúka rôzne funkcie, ako GPS sledovanie, pri ktorom dokážete sledovať aktuálnu live polohu nie len prostredníctvom aplikácie ale aj
webového rozhrania, ako aj live živý prenos priamo z kamier.

Android box samotný zaznamenáva video z oboch kamier a ukladá ich na micro SD kartu, až do veľkosti 128GB. Kamera nahráva aj zvuk a to cez mikrofón umiestnený v SOS tlačidle na externom kábli. Predná kamera má rozlíšenie FULL HD 1920x1080p.

Zaujímavou inováciou je možnosť vložiť do boxu SIM kartu a teda využiť možnosť online vzdialeného monitorovania alebo vytvoriť v aute wifi hot spot, čo sa môže hodiť pre surfovanie na webe počas dlhších jázd pre posádku. Zariadenie podporuje aj 4G LTE SIM karty. Samotný Android box na sebe nemá žiadne ovládacie prvky (tlačidlá) čo výborne poslúži proti manuálnej nechcenej manipulácií s nahraným záznamom alebo zariadením samotným. Okrem toho poskytuje možnosť uzamknutia SIM karty a micro SD karty pred neoprávnenou editáciou záznamu.


Rovnako máte možnosť nastaviť tzv. GEOFENCE, čiže ohraničenie územia po ktorom sa má auto pohybovať a ak opustí tento priestor, zašle vám email notifikáciu – funkcia, ktorú opäť ocenia náročný motoristi, prípadne firmy s väčšími vozovými parkmi.

Kamerový set PROFIO X5 uspokojí aj náročnejšieho zákazníka, či požiadavky firemných zákazníkov na monitoring flotily vozidiel. Jeho súčasťou je aj spomínané SOS tlačidlo na kábli, ktoré po podržaní na viac ako 3 sekundy aktivuje SOS alarm. Ďalšou zaujímavou funkciou je kompletná analýza chovania vodiča. Zariadenie má vstavaný 9-osový G senzor, ktorým sníma fyzické prejavy jazdy ako prudké pridávanie, brzdenie, vysoké otáčky motora a podobne. Na toto chovanie vozidla vás upozorní cez aplikáciu a záznam uloží na micro SD kartu aj Cloud server. Táto funkcia sa hodí ak potrebujete podrobne monitorovať svoje vozidlo alebo vozový park, ak je obsluhovaný vašimi napríklad zamestnancami a jedná sa o naozaj pokrokový prvok.

Veľmi dobre spracovaná je aj funkcia živého sledovania aktuálnej polohy automobilu alebo sledovanie živého prenosu z kamery pomocou aplikácie v mobile alebo cez Web platformu na PC. Za zmienku určite stojí aj možnosť sledovania viacerých vozidiel (keďže každé vozidlo má svoje osobitné ID číslo) a história jázd (až 7 dní).

Túto kameru teda rozhodne odporúčame.

Viac info nájdete priamo na stránkach distribútora: www.profio.sk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov