Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


CaetanoBus + Toyota = Spoločné elektrobusy

H2.City Gold je elektrický autobus CaetanoBus poháňaný vodíkom.

Výrobca autobusov CaetanoBus a spoločnosť Toyota uvedú do života pod spoločnou značkou akumulátorový mestský autobus e.City Gold a elektrický autobus na palivové články H2.City Gold. Nové autobusy budú používať logo „Caetano“ aj logo „Toyota“.

Portugalská spoločnosť CaetanoBus, ktorá je v čiastočnom vlastníctve firiem Toyota Caetano Portugal a Mitsui & Co, sa zameriava na výrobu autobusov a podvozkov. Firma disponuje ucelenou ponukou vozidiel pre mestskú a letiskovú dopravu. CaetanoBus sa zameriava na elektrickú mobilitu od roku 1980.

Toyota Motor Europe sa venuje začleňovaniu technológie palivových článkov vrátane sady palivových článkov, vodíkových zásobníkov a ďalších kľúčových komponentov do vodíkových mestských autobusov firmy CaetanoBus už od roku 2019. Minulý rok v decembri potom Toyota Caetano Portugal (TCAP) vstúpila ako akcionár do firmy CaetanoBus.

Cieľom tejto aktivity zo strany TCAP bola snaha podporiť rýchlu expanziu kľúčových aktivít výroby, vývoja a predaja bezemisných autobusov. Výrobca z Iberského polostrova v priebehu vlaňajšieho roka posilnil svoje zastúpenie na medzinárodnej scéne formou prudko rastúcich predajov bezemisných autobusov po celej Európe.

H2.City Gold je elektrický autobus CaetanoBus poháňaný vodíkom s využitím systému palivových článkov od automobilky Toyota. Mestský autobus disponuje dojazdom 400 km a jeho natankovanie zaberie necelých desať minút. Vozidlo predstavuje prvý krok v rámci stratégie co-brandingu, ktorej súčasťou je aj čisto elektrický autobus e.City Gold.

-jj-, zdroj a foto: CaetanoBus a Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov