Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce do zásuvky? Pracuje sa na tom

Názov „Silent Shadow“ je odvodený od legendárneho modelu Silver Shadow.

Výrobca tradičných luxusných limuzín Rolls-Royce pracuje na vývoji svojho prvého elektromobilu. Generálny riaditeľ britskej spoločnosti Torsten Müller-Ötvös v tejto súvislosti už odhalil aj niektoré ďalšie detaily zeleného projektu.

Spoločnosť Rolls-Royce už čoskoro predstaví svoj prvý automobil do zásuvky, ktorý by tentoraz nemal skončiť len ako koncept, ale mal by sa dostať aj do výrobného procesu. Pred desiatimi rokmi už ikonická ostrovná značka jeden elektromobil prezentovala – model Phantom, ale ten sa nakoniec nevyrábal a projekt zrušili. Elektrická novinka od Rolls-Royce sa bude volať „Silent Shadow“ (Tichý tieň).

Výrobca luxusných vozidiel ale zatiaľ nezverejnil žiadne bližšie oficiálne technické špecifikácie ani dátum uvedenia na trh. Britská automobilka patriaca pod krídla BMW predstavila v roku 2016 štúdiu futuristického automobilu. Originálny model 1003EX je namiesto tradičného dvanásťvalcového vidlicového motoru poháňaný elektrickým motorom.

/Rolls-Royce 1003EX/

Navyše model 1003EX sa môže pochváliť futuristickými tvarmi karosérie a súčasne je riadený umelou inteligenciou. Od tej doby predstavitelia automobilky Rolls-Royce opakovane zdôraznili, že tichý a výkonný pohon perfektne korešponduje s charakterom luxusných limuzín. „Elektrifikácia krásne ladí s vozidlami Rolls-Royce – je supertichá a má krútiaci moment,“ vyjadril sa Torsten Müller-Ötvös.

Samotný názov „Silent Shadow“ je odvodený od legendárneho modelu Silver Shadow, ktorý sa v vyrábal v období medzi rokmi 1965 a 1980. Nejedná sa však o prerobený existujúci model, ale o kompletne nový automobil. Ten bude postavený na platforme modelu Phantom, ktorý jeho výrobca označuje ako „architektúru luxusu“. Pohonný systém bude zrejme vyvíjaný spoločne s elektrickým pohonom pre pripravované BMW i7.

-jj-, zdroj a foto: Automotive News, Rolls-Royce

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov