Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mitsubishi má nového prezidenta, poznáme jeho meno

Eric Wepierre, súčasný prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Mitsubishi Motors Europe (MME), sa rozhodol venovať iným pracovným príležitostiam a k 1. júlu 2021 odchádza z MME.

V ten istý deň ho nahradí Frank Krol, ktorý prevezme pomyselnú štafetu v kontexte plánovanej premeny obchodného modelu MME v európskom regióne.

Eric Wepierre nastúpil do MME v januári 2020 s cieľom posilniť a rozvíjať postavenie Mitsubishi Motors Europe v Európe ako lídra v strategickom segmente elektrifikovaných SUV prostredníctvom globálneho bestselleru Outlander PHEV.

Mimoriadne okolnosti roka 2020 priniesli zásadný a neočakávaný aspekt zodpovednosti, sprevádzajúci MME obdobím pandémie ochorenia COVID-19 v zmysle zmeny organizačnej štruktúry aj obchodných aktivít pri súčasnom začiatku implementácie celosvetového strednodobého plánu Mitsubishi Motors Corporation.

Počas tohto obdobia sa MME podarilo udržať v Európe pozíciu jednotky, a súčasne sa pripraviť na uvedenie úplne nového modelu Eclipse Cross PHEV na európsky trh.

Eric Wepierre okomentoval obdobie uplynulých 18 mesiacov:

Neočakávané udalosti roku 2020 priniesli výzvu, ktorú sme si iba pár mesiacov predtým nedokázali ani len predstaviť – previesť našu spoločnosť, našich pracovníkov aj naše obchodné aktivity všetkými bezprecedentnými okolnosťami. Pociťujem nesmiernu hrdosť na to, čo celý tím MME za týchto okolností dokázal, a rád by som preto vyjadril úprimné poďakovanie vedeniu aj pracovníkom MME, a samozrejme aj našim partnerom z radov dovozcov.

K svojmu vymenovaniu Frank Krol uviedol:

Som poctený touto príležitosťou viesť MME v rámci našich príprav na novú etapu Mitsubishi Motors v Európe. Keďže z vlastných skúseností poznám vynikajúcu povesť a zapálenie pre značku Mitsubishi Motors naprieč odvetvím v tomto regióne, myslím si, že môžeme stavať na pevných základoch ďalšieho rozvoja Mitsubishi Motors v Európe, od práve uvedeného Eclipse Cross PHEV až po predstavenie nových modelov vyvinutých automobilkou Renault na platformách Aliancie.

Zmeny v najvyššom vedení MME komentoval John Signoriello – konateľ spoločnosti zodpovedný za globálny marketing a obchod MMC:

Od začiatku minulého roka sa Mitsubishi Motors Europe musela vyrovnávať s dôsledkami prebiehajúcej pandémie ochorenia COVID-19 a súčasne realizovať nevyhnutné štrukturálne zmeny v súvislosti s implementáciou strednodobého plánu MMC. Radi by sme poďakovali Erikovi za jeho prínos pri vedení spoločnosti v tomto náročnom období.

Signoriello ďalej dodal:

Frank Krol prináša veľa skúseností, ktoré v Európe nadobudol počas svojej dvadsaťročnej praxe v Mitsubishi Motors, kde zastával viaceré kľúčové pozície či už oblasti predaja a popredajných služieb, v centrále alebo na úrovni distribútorov – neskôr ako obchodný riaditeľ MME a riaditeľ spoločnosti Mitsubishi Motors Sales Nederland. Uvedené skúsenosti budú kľúčové práve v kritickom období značky Mitsubishi Motors v Európe, kde vstupujeme do ďalšej fázy budovania nového obchodného modelu v rámci regiónu s využitím podpory našej Aliancie.

Holanďan Frank Krol (46) vyštudoval odbor konštrukcie automobilov a pre Mitsubishi Motors pracuje už viac ako 20 rokov:

2021: Prezident a generálny riaditeľ, Mitsubishi Motors Europe

2018-2021 Obchodný riaditeľ, Mitsubishi Motors Europe

2015-2018 Riaditeľ spoločnosti, Mitsubishi Motor Sales Nederland

2012-2015 Generálny manažér pre oblasť predaja, Mitsubishi Motor Sales Nederland

2000-2012 Rôzne pracovné pozície v oblasti produktového manažmentu vozidiel a popredajných služieb

1999 Nastúpil do Mitsubishi Motors Europe.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov