Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën C3 – milión kusov Made in Slovakia!

Výroba tretej generácie modelu Citroën C3 dosiahne v slovenskom závode v Trnave métu jedného milióna vyrobených kusov.

Model C3, predstavený v roku 2016, dodal značke nový impulz, priniesol nový dizajnový jazyk, ktorý sa nachádza na viacerých modeloch značky a potvrdil prísľub, že automobilka Citroën sa zameriava predovšetkým na komfort. Bohatá a výrazná ponuka dostala model Citroën C3 v roku 2020 medzi sedem najvýznamnejších hráčov v Európe. Obchodný úspech dokazuje aj to, že v rámci segmentu sa aj v roku 2020 udržiava v najlepšej trojke najpredávanejších modelov na významných trhoch ako sú Francúzsko, Španielsko, Taliansko, Belgicko, Portugalsko, Dánsko, Slovensko či Bulharsko.

Všestranné mestské vozidlo, symbol nákupu srdcom, dostalo v tretej generácii viacero tromfov. Posilnenie predajného úspechu sa v roku 2020 prejavilo v evolúcii, ktorá spravila z modelu C3 výrazné a príťažlivé vozidlo: unikátny postoj priniesla nová predná maska, širšie možnosti individuálnych úprav, ukážkový komfort a viacero moderných prvkov výbavy, ktoré sa dajú veľmi dobre využiť v každodennom živote. 

Od svojho predstavenia v roku 2016 bol model C3 prvým vozidlom, ktoré záujemcom ponúkalo nevídané možnosti individuálnych úprav. Bol to prvok, ktorým sa značka Citroën odlišovala od zvyšku vozidiel v segmente. V roku 2020 prišiel nový model C3 s rozšírenou ponukou, pričom zákazníci získali ešte viac možností, aby si vybrali z 97 možných kombinácií exteriéru. Každý tak naplno mohol vyjadriť svoju osobnosť a svoj štýl exteriérom, ktorý siahal od úplne nenápadných, až po extravagantné. Nechýbala ani možnosť nahradiť klasickú strechu jednou z kontrastných či inak farebne výrazných variácií. Každý klient si vďaka tomu môže zostaviť svoju C3 na svoj vlastný obraz a vo výsledku to stále bude unikátny model Citroën C3, ktorý sa nebude podobať na žiaden z 999 999 ďalších.

Model Citroën C3 ponúka najviac možností individuálnych úprav v segmente ako napríklad:

  • 7 farieb karosérie: z toho 2 energické farby ako červená Rouge Elixir a modrá Spring Blue, ktoré dopĺňajú už známe laky (čierny Noir Perla Nera, sivý Gris Acier, sivý Gris Platinium, Sable, biely Blanc Banquise).
  • 4 druhy farebných doplnkov Pack Color: známe farebné doplnky vrátane orámovania hmloviek
    či prvku Airbump® vo farbách ako smaragdová Emeraude Anodisé, čierna Noir, biela Blanc
    a červená Rouge.
  • 4 farby strechy: spomedzi nich vyčnieva módna modrá smaragdová Bleu Emeraude (dopĺňajú ju biela Blanc Opale, čierna Noir Onyx, červená Rouge Aden). Kfarbám strechy ladí farba vonkajších krytov spätných zrkadiel a ozdobných prvkov na karosérii.
  • 3 polepy strechy: sgrafickými témami (Rouge, Techwood, Emeraude) vo forme nálepiek uprostred strechy a na jej zadnom stĺpiku.

Citroën C3 Aircross modernizáciou o motory nepríde

Schopnosť modelu Citroën C3 očariť sa okrem iného prejavuje aj v tom, že mnoho vozidiel sa predáva vo vyšších verziách výbavy, takže ide o kúpu srdcom. Pri pohľade na milión predaných vozidiel vidno, že:

  • 41 % vozidiel predali v najvyšších verziách (verzie Shine a Shine Pack)
  • 65 % vozidiel predali s dvojfarebnou karosériou,
  • 68 % vozidiel predali s prvkom Airbump®.

Z VÝROBNEJ LINKY TRNAVSKEJ AUTOMOBILKY STELLANTIS ZIŠIEL MILIÓNTY KUS MODELU CITROËN C3 TRETEJ GENERÁCIE

  • Šťastným majiteľom miliónteho vozidla Citroën C3 je klientka z Bratislavy. Do nového vozidla „presadne“ z aktuálne používanej C3-ky, s ktorou je veľmi spokojná. Okrem výkonnejšej motorizácie je najviditeľnejšou zmenou farba vozidla, klientka si zvolila novu atraktivnu farbu modrá Spring Blue.
  • Na symbolickom odovzdaní kľúča od vozidla v trnavskej fabrike koncernu Stellantis sa okrem šťastnej majiteľky zúčastnil generálny riaditeľ trnavskej automobilky Stellantis pán Martin Dzama a tiež zástupcovia značky Citroën na Slovensku – marketingová manažérka pani Danka Karacsonyová a PR komunikačný manažér pán František Macho.
  • O obľube modelu Citroën C3 svedčí aj záujem zamestnancov automobilky Stellantis,ktorí radi využívajú atraktívny zamestnanecký benefit – obľúbený projekt nájmu vozidla, ktorý zabezpečuje importérska spoločnosť Emil Frey Group.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov