Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën C3 Aircross modernizáciou o motory nepríde

Štyri roky po debute na trhu sa Francúzi rozhodli modernizovať svoj malý crossover. Citroën C3 Aircross má novšiu tvár, vylepšený interiér a lepšie multimédiá, pri zachovaní motorovej palety vrátane nafty.

V čase, keď sa väčšina výrobcov, najmä v dolnej časti trhu, odvracia od naftových motorov, Francúzi česť nafty obhajujú viac ako len bežne ale rovno statočne. C3 Aircross je toho veľmi dobrým príkladom. Zákazníci si okrem benzínu 1,2 môžu zvoliť aj známy 1,5 BlueHDi.

To najdôležitejšie zostalo na svojom mieste, ale čo sa zmenilo? Rozdiely vidno na prvý pohľad. Prednú časť karosérie prestavali. Nový je nielen nárazník, maska ale aj svetlomety – užšie, modernejšie a ostrejšie. Samozrejme, používajú LED technológiu, ktorá je už v štandardne.

Minitest: CITROËN C3 Aircross – Skús ma chápať!

Nová je aj grafika zadných svetiel – tmavšia a sofistikovanejšia. Zvyšok je skôr kozmetický – široká škála lakov získala nové odtiene: Khaki Grey, Voltaic Blue a Polar White, vďaka ktorým majú zákazníci možnosť vytvárať ešte zaujímavejšie kombinácie.

Francúzi tiež úplne prepracovali stredovú konzolu s 9-palcovou multimediálnou obrazovkou. Samotný softvér má teraz bežať rýchlejšie a intuitívnejšie. Okrem pripojenia Apple CarPlay a Android Auto môžete mať aj indukčnú nabíjačku smartfónu. Citroën sa tiež môže pochváliť dostupnosťou až 12 rôznych bezpečnostných systémov, vrátane Head-Up displeja, parkovacieho asistenta, prednárazovej brzdy, asistenta zjazdu z kopca a aktívnej kontroly trakcie Advanced Grip Control.

Prvé vynovené kusy by sa mali v showroomoch objaviť v lete 2021.

Zdroj: Citroën

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov