Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen sa v USA premenuje na Voltswagen!

Nemecký koncern Volkswagen omylom vydal s mesačným predstihom správu, v ktorej oznamuje, že svoju americkú súčasť premenuje na Voltswagen of America.

Informoval o tom spravodajský server CNBC. Nový názov odkazuje na snahu nemeckej automobilovej skupiny presadiť sa v USA s elektromobilmi. Správu s dátumom 29. apríla, ktorú omylom zverejnil na svojom webe v pondelok, Volkswagen medzitým odstránil. Jej autenticitu serveru CNBC potvrdil zdroj oboznámený s plánom automobilky. Názov divízié má automobilka v USA zmeniť v máji. Ide podľa neho o “verejnú deklarácii budúcich investícií do elektrickej mobility”.

Volkswagen zruší tisícky pracovných miest

Nápis Voltswagen bude umiestnený na všetkých modeloch poháňaných elektrinou. Podľa tlačovej správy, ktorá sa na pár okamihov objavila na webe Volkswagenu, bude Voltswagen of America divíziou Volkswagen Group of America a dcérskou spoločnosťou skupiny Volkswagen. Sídliť bude v meste Herndom v štáte Virgínia.

Volkswagen Golf Variant a Golf Alltrack sú už v predaji

Volkswagen budúcnosť automobilového sektora vidí v elektromobilite, s ktorou má veľké plány. Len do roku 2025 chce do vývoja elektromotorov investovať približne 35 miliárd eur a ďalších 27 miliárd eur vložiť do digitalizácie.

 

Mimochodom, 1. apríl v predstihu 😆

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov