Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen zruší tisícky pracovných miest

Volkswagen sa dohodol s podnikovou radou na pláne rušenia pracovných miest v Nemecku, kde zamestnáva okolo 300 000 ľudí.

Presný počet rušených miest ale neuviedli. Z dôvodu prechodu na elektromobilitu by mohlo opustiť firmu až 4000 – 5000 zamestnancov.  Starším zamestnancom narodeným do roku 1964 Volkswagen ponúkol predčasný alebo čiastočný odchod do dôchodku. Firma potrebuje znížiť fixné náklady. Šéf koncernu Herbert Diess považuje za obzvlášť neefektívny materský podnik vo Wolfsburgu a firemnú administratívu. VW preto sa šetrením začne v Nemecku, ale ďalšie koncernové značky a továrne budú nasledovať. Informácie s odkazom na firemné zdroje uvádza, že spoločnosť si na odškodnenie zamestnancov vyčlenila pol miliardy eur. Dúfa, že v dlhodobom horizonte by týmto krokom mohla ušetriť miliardy.

Volkswagen Golf Variant a Golf Alltrack sú už v predaji

Volkswagen navyše do konca roka predĺži zákaz prijímania nových zamestnancov. Pôvodne malo opatrenie platiť len do konca prvého štvrťroka. Externe bude firma môcť prijímať iba pracovníkov v oblastiach, ako sú informačné technológie a software.

Volkswagen v januári uviedol, že v najbližších dvoch rokoch znížia režijné náklady o päť a obstarávacie náklady o sedem percent. Prevádzkový zisk firmy sa vlani bez zahrnutia mimoriadnych položiek prepadol o 45 percent na 10,6 miliardy eur. A podobným smerom sa uberajú aj ďalšie svetové automobilky.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov