Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Triumph TE-1: Na obzore elektromotorka

Kedy sa dostane elektromotorka Triumph TE-1 na trh a za akú cenu zatiaľ nie je známe.

Vývoj elektrickej motorky Triumph TE-1 odštartoval už začiatkom roka 2019. Slávny britský výrobca teraz odhaľuje prvé podrobnosti a špecifikácie.

Kedy sa dostane elektromotorka Triumph TE-1 na trh a za akú cenu zatiaľ nie je známe. Vedenie spoločnosti Triumph totiž len postupne uvoľňuje informácie týkajúce sa obecných špecifikácii. Triumph na vývoji novej elektromotorky pracuje s viacerými partnermi, vrátane napríklad univerzity vo Warwicku. O vývoj batérií sa postarala spoločnosť Williams Advamced Engineering (WAE).

Projekt teraz údajne vstupuje do svojej 2. fázy, keď je Triumph pripravený odhaliť prvé základné detaily. Vieme teda aspoň to, že motorka ponúkne výkon 130 kW. A tiež aj to, že batérie a elektronika sú úzko integrované do jedného kusu. V 2. fáze vývoja konceptu elektromotorky Triumph TE-1 sa navrhnuté komponenty overené vo virtuálnych simuláciách začínajú spracovávať do posledného detailu.

Okrem toho sa v tejto fáze začínajú súčasne pripravovať na výrobu prvých prototypov. V praxi to znižuje dĺžku, a teda aj hmotnosť potrebnej kabeláže a v konečnom dôsledku aj cenu. Elektromotor je chladený kvapalinou. O vývoj pohonné jednotky sa stará spoločnosť Integral Powertrain Ltd. Samotný agregát váži len 10 kg.

-jj- zdroj a foto: Triumph

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov