Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Golf Variant a Golf Alltrack sú už v predaji

Volkwagen Golf Variant a Golf Alltrack novej generácie sú už v predaji aj na našom malebnom Slovensku.

Kompaktné kombi má oproti predchodcovi zväčšený vnútorný priestor kabíny. Digitalizovaný kokpit, bohaté sériové vybavenie a najmodernejšie asistenčné systémy zvyšujú komfort. Široká ponuka motorov pokrýva výkonové pásmo od 81 kW (110 k) do 110 kW (150 k) a po prvý raz obsahuje aj benzínové motory so systémom mild-hybrid. Golf Variant sa na Slovensku predáva za cenu od 17 990 €.

Nový Golf Alltrack poháňa najvýkonnejší turbodiesel TDI doteraz použitý v modelovom rade Golf s výkonom 147 kW (200 k). Univerzá má okrem zväčšenej svetlej výšky, prevodovky DSG a štandardného pohonu všetkých kolies 4MOTION špecifické ochranné prvky na karosérii, umožňujúce jazdu mimo spevnených ciest. Na Slovensku je štartovacia cena od 35 260 €.

Nový Golf Variant o 66 mm dlhší. Predĺženie rázvoru o 50 mm oproti predchodcovi na 2 669 mm sa takmer celé premietlo do zväčšenia vnútorného priestoru kabíny, v ktorej majú cestujúci na zadných sedadlách o 48 mm dlhší priestor na nohy. Batožinový priestor má veľký základný objem 611 litrov. Pri sklopenom delenom operadle zadných sedadiel a naložení až po strop dosahuje maximálny objem batožinového priestoru až 1 642 litrov.

Ponuku pohonných agregátov oproti predchodcovi rozšírili nové turbodúchadlom prepĺňané benzínové motory s priamym vstrekovaním paliva, vybavené systémom mild-hybrid (eTSI).

Všetky motory eTSI sú sériovo vybavené 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG. V ponuke sú tri motory mild-hybrid: trojvalec 1,0 eTSI s výkonom 81 kW (110 k) a štvorvalce 1,5 eTSI s výkonmi 96 a 110 kW (130 a 150 k). Tieto tri motory sú k dispozícii s rovnakými výkonmi aj bez systému mild-hybrid. Pre fanúšikov nafty sú v novom modelovom rade Golf Variant na výber dva motory 2,0 TDI s výkonmi 85 kW (115 k) a 110 kW (150 k). Obidva sú vybavené systémom úpravy výfukových plynov “Twindosing” – s dvoma katalyzátormi SCR a zdvojeným vstrekovaním AdBlue® – ktorý prispieva k výraznému zníženiu emisií oxidov dusíka NOX hlboko pod limitom najprísnejších aktuálne platných noriem.

Rovnako ako v prípade modelu Golf výrobca nanovo nakonfiguroval verzie vybavenia. Nad základnou verziou “Golf Variant” sú línie “Life”, “Style” a “R-Line”. K bohatému sériovému vybaveniu základného modelu patria prvky ako napríklad LED svetlomety, LED zadné svetlá, multifunkčný volant, automatická klimatizácia “Air Care Climatronic”, asistenčné systémy “Front Assist” a “Lane Assist”, štartovanie tlačidlom “Keyless Start”, lokálny výstražný systém Car2X a ďalšie prvky. Súčasťou sériového vybavenia je aj digitálny združený prístroj “Digital Cockpit” s uhlopriečkou 26 cm (10,25 palca), rádio “Composition” s dotykovým displejom 21 cm (8,25 palca), modulom Bluetooth, prijímačom digitálneho rozhlasového vysielania DAB+ a online službami “We Connect Plus” bezplatne na 3 roky. Najlacnejší Golf Variant 1,0 TSI s manuálnou prevodovkou má na Slovensku akciovú cenu od 17 990 €.

Uvádzací Golf Variant Limited
Na Slovensku sa Golf Variant do 31.3.2021 alebo do vypredania zásob predáva aj ako uvádzací akčný model Limited s rozšíreným sériovým vybavením. Pre uvádzací model je k dispozícii benzínový štvorvalec 1,5 TSI s výkonom 96 kW (130 k) so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou alebo mild hybrid 1,5 eTSI s rovnakým výkonom a 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG. Oproti základnej verzii má Golf Variant Limited sériovo napríklad adaptívny tempomat ACC, parkovacie senzory vpredu a vzadu, cúvaciu kameru “Rear Assist”, vyhrievané predné sedadlá a volant, 16-palcové disky z ľahkej zliatiny “Norfolk”, ambientné osvetlenie v kabíne s 10 nastaviteľnými farbami, bezdrôtovú nabíjačku telefónu a komfortné sedadlá vpredu. Golf Variant Limited má na Slovensku so zvýhodnením 2 640 € cenu od 19 890 €

Robustný a charizmatický Golf Alltrack
Golf Alltrack tradične v modelovom programe značky Volkswagen predstavuje crossover medzi kombi Golf Variant a SUV. So sériovým pohonom všetkých kolies 4MOTION, o 15 mm zväčšenou svetlou výškou a ochrannými prvkami na karosérii (plastové lemy blatníkov, obklady prahov a nájazdová štíty v nárazníkoch) je Golf Alltrack koncipovaný pre jazdu po všetkých povrchoch, vrátane ľahšieho terénu. Motor 2,0 TDI s výkonom 147 kW (200 k) a maximálnym krútiacim momentom 400 Nm – rovnaký ako poháňa nový Golf GTD – poskytuje univerzálnemu kombi maximálnu rýchlosť 229 km/h. Pri tom má priemernú spotrebu iba 4,8 litra nafty na 100 km (NEDC). S príplatkovým originálnym ťažným zariadením môže Golf Alltrack ťahať brzdený príves do hmotnosti 2000 kg.

Bohaté sériové vybavenie okrem iného zahŕňa 17-palcové disky z ľahkej zliatiny “Ronda”, strieborné lišty strešného nosiča, svetlomety LED Plus s prisvecovaním zákrut, svietiacu LED lištu na maske chladiča medzi svetlometmi, ako aj LED svetlomety do hmly, zložené z 5 šesťuholníkových segmentov na každej strane nárazníka, usporiadaných do profilu písmena X.

Funkčné vybavenie obsahuje napríklad voľbu jazdného profilu s osobitným režimom Offroad, paket “Lights and Vision”, asistenčné systémy “Traffic Jam Assist” a “Emergency Assist”, adaptívny tempomat ACC, parkovacie senzory vpredu a vzadu, navigačný systém “Discover Media” s dotykovým displejom 25,4 cm (10 palcov) a funkciou bezdrôtovej integrácie smartfónu “App-Connect Wireless” a 3-zónovú automatickú klimatizáciu “Air Care Climatronic”. Interiér s komfortnými prednými sedadlami dotvárajú špecifické dizajnové obklady, ambientné osvetlenie s 30 farbami a pedále z ušľachtilej ocele. Cenník modelu Golf Alltrack na Slovensku sa začína od 35 260 € (uvádzacia cena).

Zdroj: VW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov