Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW i4 – bavorský rival Tesly prichádza

Po koncepte prišiel čas na dlho očakávanú produkčnú verziu. Vzhľad BMW i4 už nie je tajomstvom - automobil už debutoval na oficiálnej tlačovej konferencii značky.

Teoreticky je nám BMW i4 známe už pekných pár mesiacov. Všetko vďaka predprodukčným konceptom ohlasujúcim tento model. Teraz je však čas na finálny kus, ktorý vyzerá prekvapivo obyčajne. Je veľmi podobný novej generáciu BMW 3, aj keď sa od nej líši sklonenou zadnou časťou typickou pre Gran Coupe a samozrejme hlavne čisto elektrickým pohonom.

Okrem kontroverznej veľkej atrapy masky chladiča ide o skutočne dobre vyzerajúce auto. Navyše, nehlási široko-ďaleko, že má pod kapotou elektromotor. BMW sa chváli, že i4 je perfektnou kombináciou pohodlia, výkonu a športových emócií.

Výrobca zatiaľ o technických detailoch mlčí, hovorí sa iba o maximálnom dojazde až 590 km a výkone, ktorý v najostrejšej verzii presiahne 540 koní. Prvá stovka sa na rýchlomere  objaví už po približne 4 sekundách.

To všetko znie celkom pôsobivo a ak sa oznámenia prejavia v realite, Tesla Model 3 si získa silného rivala. Veľa však závisí od ceny, ktorá určite nebude príliš nízka. Ďalšie podrobnosti sa dozvieme v nasledujúcich týždňoch. Prvé kusy by mali doraziť do showroomov do konca roku 2021.

Foto: BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov