Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Astra – Najazdil pol milióna km, auto je stále perfektné

Keď Henning Barth kúpil svoju Astru, pravdepodobne si nemyslel, že vydrží taký kilometrový výkon. Teraz, keď prešiel na nové auto, rozhodol sa svoje staré auto venovať múzeu Opel.

V roku 2003 zišiel z montážnej linky kombi Opel Astra, ktorý tieto dni najazdil skutočne impozantný počet kilometrov. Ide o neskorý model generácie G s naftovým motorom s objemom 1,7 litra a „závratnými“ 80 k. Henning Barth, zaujímavo zamestnanec automobilky Opel, kúpil kombi, keď už mal na odometri 100 000 km (aktuálne 600+ tkm). Na kúpu pred časom minul 5-tisíc eur.

Auto každý deň najazdilo asi 100 kilometrov a sám Barth s ním „najazdil“ vyše pol milióna km. “Priznávam, že som sa o to dobre staral, ale naozaj ťažko uveriť, že nikdy nezlyhali kľúčové komponenty ako motor, prevodovka, turbodúchadlo alebo vysokotlakové čerpadlo. Aj spojka je stále pôvodná,” hovorí.

Opel Astra tak odišiel do dôchodku. Auto putovalo do múzeá Opel Classic v Rüsselheime. Henning Barth už prešiel na ďalšiu modernejšie Astru. Tentokrát je to generácia J, opäť s naftovým motorom s výkonom 165 koní. Jeho účelom je prekročiť počet kilometrov získaných predchádzajúcou klasikou. Myslíte si, že sa mu to podarí?

Opel Astra Hatchback 1,4 Turbo – Zaostrené na spotrebu

Zdroj: Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov