Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rakúsko ide extrémne tvrdo po cestných pirátoch, toto už prichystali

Maximálna pokuta vo výške 2 180 eur za prekročenie rýchlosti je podľa Rakúska príliš nízka. Ešte pred letnými prázdninami má vstúpiť do platnosti zmena predpisov, ktorá umožní páchateľov priestupkov trestať ešte prísnejšie.

Rakúske orgány vysvetľujú, že súčasný stav účinne neodradil všetkých cestných pirátov. Maximálna sadzba za prekročenie rýchlosti pred letnými prázdninami sa má preto zvýšiť z 2 180 eur na 5 000 eur, uvádza ADAC. Takýto trest bude môcť stretnúť vodičov, ktorí sú notoricky známi a drasticky prekračujú rýchlosť, ako aj účastníkov nelegálnych pretekov.

Mercedes G: V Grazi obnovili výrobu legendy

Pre rakúsku vládu sa to však tiež javí ako nedostatočné riešenie. Nové nariadenia stanovujú aj možnosť konfiškácie vozidla, ktoré bolo takto použité na činnosť v rozpore so zákonom. Takáto sankcia sa bude vzťahovať na ľudí, ktorí sa rozhodnú jazdiť extrémne vysokou rýchlosťou vo veľmi nebezpečných podmienkach, jazdia napriek zadržaniu vodičského preukazu za prekročenie rýchlosti alebo si sadnú za volant aj napriek chýbajúcemu oprávneniu a ešte drasticky porušia rýchlostné limity .

Toto však nie je koniec. Rakúšania tiež znížia rýchlostné limity o 10 km / h, pri ktorom sa vodičský preukaz zadrží. Vodič stratí vodičák na 2 týždne, ak  v zastavenom území prekročí limit o viac ako 30 km/h, mimo zastavaného územia o viac ako 40 km/h. Mesiac bez „preukazu“ bude musieť vydržať vodič, ktorý bol pristihnutý pri rýchlej jazde o viac ako 40 km/h v zastavaných oblastiach a o viac ako 50 km/h mimo toto územie.

Foto a zdroj: ADAC

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov