Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mitsubishi prevezme niektoré modely Renault

MITSUBISHI sa rozhodlo využiť 2 modely svojho aliančného partnera Renault pre európsky trh. Mitsubishi tieto modely predstaví v rámci svojej dílerskej siete na vybraných trhoch v Európe od roku 2023. O ktoré modely a trhy sa jedná, je stále predmetom diskusií.

MITSUBISHI postupne implementovala štrukturálne zmeny v Európe v rámci strednodobej stratégie “Selection and Concentration” oznámenej v júli 2020. Tieto opatrenia už znamenali zmrazenie vývoja nových modelov pre európske trhy a presunutie zdrojov na ich vývoj a výskum do regiónu ASEAN, ktorý je pre značku Mitsubishi veľmi dôležitý. Ako časť týchto reforiem sa spoločnosť zamerala na optimalizáciu cien svojho modelového radu, zlepšenie nákladov na logistiku a fixných nákladov a tiež na ďalšie zlepšenie efektivity všetkých procesov. Mitsubishi sa taktiež rozhodlo ukončiť v roku 2023 predaj nových vozidiel v niektorých európskych krajinách.

Mitsubishi ostáva v Európe? Nič nie je stratené

Tieto spoločné aktivity so skupinou Renault sú súčasťou reformy obchodnej stratégie v Európe, ktorou spoločnosť Mitsubishi sleduje predovšetkým naplnenie dopytu zo strany zákazníkov.

Kombinácia úplne nového Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, ktorý bude na slovenský trh uvedený v máji 2021 a noviniek od spoločnosti Renault, ešte ďalej zvýši konkurencieschopnosť značky Mitsubishi na trhu.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov