Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mitsubishi ostáva v Európe? Nič nie je stratené

V aliancii Renault-Nissan-Mitsubishi sa v poslednej dobe veľa deje. A nie len v ich kuchyni, ale naprieč celým automobilovým svetom. Je neoficiálne známe, že Japonci napriek svojim skorším uisteniam uvažujú o predlžení pobytu v Európe.

V roku 2020 Mitsubishi zverejnilo oficiálnu tlačovú správu, ktorá mala ohlasovať plán odlúčenia s európskym automobilovým trhom. Importéri naprieč Európou postupne potvrdzovali, že sa nechystá žiaden nový model, ktorý by brázdil naše cesty. Pomaly však prichádza veľa náznakov, že situácia sa môže zmeniť.

Financial Times informuje, že značky Renault a Nissan v spojenectve s Mitsubishi chcú, aby aj táto japonská značka zostala v Európe. Denník, ktorý cituje externé zdroje v koncerne, hovorí o plánoch využiť niektoré továrne Renaultu, ktoré sa sťažujú na nedostatok plného obsadenia, na výrobu budúcich modelov s tromi diamantmi na kapote.

Mitsubishi L200 – predlžená záruka na 7 rokov a silnejší motor

Akoby to nestačilo, nedávno debutovali modely, od ktorých si automobilka sľubuje budúcnosť. Eclipse Cross PHEV aj prekvapivo zaujímavý nový Outlander by sa naozaj mohli uchytiť v Európe. Samotná skutočnosť, že sa opiera o technológiu Nissan, je tiež dôkazom toho, že francúzsko-japonský koncern chce značku zostať.

Rozhodnúť o tomto kroku by sa malo v dohľadnej dobe. Čo myslíte, zostanú, alebo zoberú nohy na plecia?

Foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov