Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Land Rover Defender – Víťaz ankety Svetový ženský automobil 2021

Za najlepšie auto roka 2021 na svete hlasovalo 50 novinárok z 38 krajín na piatich kontinentoch. Celkovým víťazom sa stal Land Rover Defender.

Na dosiahnutie tohto výsledku porotkyne medzinárodného tímu z 38 krajín a piatich kontinentov otestovali desiatky modelov a každý z nich vyhodnotili. Do finále sa dostalo 9 vozidiel, z ktorých každé bolo víťazom vo svojej kategórii a všetky boli dôstojnými kandidátmi na najvyššiu trofej. Finalistami a víťazmi za jednotlivé kategórie sú:

  • Peugeot 208 – Najlepšie mestské auto
  • Škoda Octavia – Najlepšie rodinné auto
  • Lexus LC 500 Cabrio – Najlepšie luxusné auto
  • Ferrari F8 Spider – Najlepšie výkonné auto
  • Peugeot 2008 – Najlepšie mestské SUV
  • Land Rover Defender – Najlepšie stredné SUV
  • Kia Sorento – Najlepšie veľké SUV
  • Ford F-150 – Najlepšie 4×4
  • Honda e – Najlepšie EV

Po hlasovaní, v ktorom boli zohľadnené rôzne aspekty, ako sú bezpečnosť, výkon, pohodlie, technológia a pomer hodnoty a ceny, dosiahli odborníčky finálny verdikt –  víťazstvo modelu Land Rover Defender. Dôvod na oslavu má aj Peugeot. Podarilo sa mu obsadiť až 2 významné pozície.

Land Rover Defender First Edition – Národný poklad

Systém hlasovania o ženský svetový automobil roka bol tento rok založený na výbere troch najlepších automobilov v každej kategórii v prvom kole, pričom sa zohľadnili modely uvedené na trh v období od januára do decembra 2020. V druhom kole vybrali porotcovia iba jedného, ​​najlepšieho v každej kategórii v porovnaní so svojimi súpermi v rovnakom segmente. Tretie hlasovanie bolo nepochybne najťažšie, pretože finalistami sa stali víťazi jednotlivých segmentov, pričom konkurencia bola fakt silná.

Rozum do vrecka

“Dámske” svetové auto roka je jedinou porotou na svete, ktorú tvoria výlučne novinárky v oblasti ženského motorizmu. To jej dáva nesmiernu hodnotu, pretože jej rozhodnutia zodpovedajú a preferenciám miliónov vodičiek po celom svete. Dámske svetové auto roka je jedinou skupinou pre udeľovanie cien automobilov na svete, ktorú tvoria výlučne ženské motoristické novinárky. Vytvorila ju novozélandská motoristická novinárka Sandy Myhre v roku 2009.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov