Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Stellantis – Peugeot sa do USA nevráti, Alfa Romeo pokračuje

Početné oznámenia, plány a sľuby sa práve rozpadli. Peugeot, ktorý oficiálne opustil USA v roku 1991 (modelom 405), sa mal po troch desaťročnej vrátiť do zámoria. To sa však nestane. Koncernu Stellantis sa radšej zameriava na Alfa Romeo, ktorá potrebuje ďalšiu pomoc.

Ak sa v USA nájdu fanúšikovia francúzskeho automobilového priemyslu, ktorí netrpezlivo dúfali v návrat Peugeotu, máme pre nich zlú správu – po sérii predchádzajúcich kladných  oznámení spoločnosť Peugeot nebude ani naďalej pokračovať v činnosti v Amerike. Toto sú informácie, ktoré uviedol Larry Dominique a následne ich citoval portál Automotive News Europe. Larry Dominique bol nedávno vymenovaný za vedúceho značky Alfa Romeo pre americký trh. Predtým však koordinoval možný návrat Peugeotu do USA. „Nová stratégia spoločnosti Stellantis predpokladá posilnenie pozície značiek, ktoré už na americkom trhu existujú“…

Peugeot 405 T16 – Turbo + 4×4 = neskutočne dobrá kombinácia zlatých deväťdesiatok

Je ľahké pochopiť zmenu myslenia. Peugeot uvažoval o návrate do USA s cieľom rozšíriť vplyv spoločnosti PSA na Severnú Ameriku. Po fúzii s FCA a vzniku koncernu Stellantis sa zdá, že takýto krok nemá veľký zmysel, pretože FCA má už v USA dostatočne bohaté zastúpenie. Navyše existujú značky ako Alfa Romeo, ktorým sa tam príliš nedarí. Nasmerovanie finančných prostriedkov na pomoc Alfe je preto pochopiteľnejšie.

Zdroj Automotive news

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov