Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Arkana – Fascinácia a maximálna bezpečnosť

Renault Arkana so získaným maximálnym hodnotením 5 hviezdičiek v európskych testoch Euro NCAP patrí do zoznamu najbezpečnejších vozidiel.

Nový Renault Arkana, ktorý je postavený na modulárnej platforme CMF-B využíva vylepšenú konštrukciu karosérie. Za zmienku stojí, že Renault je predstaviteľ technológie Fix4sure pre vynikajúce držanie pripútaných cestujúcich, ktoré zabraňuje riziku ich zošmyknutia.

Renault Kiger – Príde indické SUV do Európy?

Renault Arkana je vybavený asistenčnými systémami riadenia poslednej generácie. Tieto ADAS systémy zaisťujú hlavne bezpečnú a pokojnú jazdu. Patrí k nim napr. asistent pre jazdu na diaľnici a v kolóne, rozpoznávanie dopravných značiek, asistent sledovania mŕtveho uhla, systém varovania pred neúmyselným opúšťaním jazdného pruhu alebo asistent pre udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu. Ďalej systém aktívneho núdzového brzdenia, ktorý v prípade detekcie cyklistov a chodcov upozorní vodiča na nebezpečné situácie a môže aktivovať brzdy, pokiaľ vodič nezareaguje ako by mal. Ďalším bezpečnostným faktorom je lepšia viditeľnosť vďaka kamere s 360 stupňovým záberom, sériovým predným 100 % LED svetlometom, automatickému rozsvecovaniu svetiel a elektrochromatickému vnútornému spätnému zrkadlu.

Nový Renault Arkana tak podľa kritérií testov Euro NCAP zaisťuje najvyššiu úroveň aktívnej a pasívnej bezpečnosti. Výsledné hodnotenie 5 hviezdičiek je odrazom všetkého know-how Skupiny Renault v tejto oblasti,

Športový, hybridný a priestranný

Nový Renault Arkana ako hybridný model vo svojom štýle, so svojimi vycibrenými líniami a športovou dynamickosťou je celkom nekompromisný v oblasti priestrannosti, ceny alebo energetickej účinnosti. Toto sú dôležité faktory pre SUV so športovým vzhľadom, ideálnou priestrannosťou pre rodinu, ktorá ocení jazdný komfort a pohodu na palube. A to všetko s najvyššou úrovňou aktívnej a pasívnej bezpečnosti ako pre cestujúcich vo vozidle, tak aj pre všetkých účastníkov cestnej premávky.

Výhradne hybrid:

Nový Renault Arkana predstavuje hybrid tiež svojimi výhradne elektrifikovanými pohonnými jednotkami:

  • Na jednej strane plne hybridné vozidlo E-TECH 145 (k dispozícii toto leto) so všetkými prednosťami elektrického pohonu bez nutnosti dobíjania až 80 % doby jazdy v elektrickom režime v meste (WLTP City), zníženie spotreby až o 40 % oproti rovnocennému benzínovému motoru a zníženie emisií CO2 s maximálnou radosťou z jazdy s tichým chodom, komfortom a okamžitou reakciou.
  • Na druhej strane benzínové motory s mikrohybridizáciou 12 V (TCe 140 a TCe 160) sú synonymom úspory paliva, svižnosti a radosti z jazdy. Mikrohybridizácia umožňuje zníženie spotreby paliva a emisií CO2 a zaisťuje plynulejší rozjazd a lepší jazdný komfort.

Zdroj: Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov