Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche a TAG Heuer spája nové partnerstvo

Začiatok spoločnej éry doprevádza luxusný chronograf TAG Heuer Carrera Porsche.

Švajčiarska hodinárska manufaktúra TAG Heuer a nemecký výrobca športových vozidiel Porsche sú novými oficiálnymi partnermi. Obe renomované spoločnosti spája okrem iného aj DNA zakotvené v motoristickom a pretekárskom svete.

Začiatok novej spoločnej éry navyše doprevádza luxusný chronograf TAG Heuer Carrera Porsche, ktorý ponúkajú exkluzívne len niektoré hodinárstva. História značiek Porsche a TAG Heuer je opradená mnohými spoločnými stretnutiam, ktoré však rozhodne nie sú čisto náhodné. Automobiloví pretekári aj radoví Porsche-fans videli obe legendárne loga na jednej kapote už mnohokrát.

V skutočnosti však ovšem obe renomované značky spája omnoho viac, než len športové marketingové aktivity. Ich zakladatelia Ferdinand Porsche a Edouard Heuer boli vo svojom obore tradíciou nezaťažení samoukovia s prirodzenou túžbou robiť veci inak a lepšie. Ich firmy dlho fungovali ako nezávislé rodinné podniky, ktoré dokázali nielen zarobiť peniaze, ale tiež objavovať, vynachádzať a posúva hranice rýchlosti, presnosti a spoľahlivosti.

Skutočnými tvorcami nového partnerstva sú však potomkovia zakladateľov značiek. Syn Ferdinanda Porsche, Ferdinand Anton Ernst prezývaný „Ferry“, nastúpil do konštruktérskej kancelárii svojho otca v roku 1931 vo veku 22 rokov a založil značku automobilov, ktorá nesie meno jeho rodiny od roku 1948. Počas niekoľkých sezón sa značka Porsche spájala so športovými úspechmi po celom svete , vrátane triumfu na pretekoch Carrera Panamericana v roku 1954.

Na počesť spomínaného prvenstva pomenoval Porsche svoj najvýkonnejší motor „Carrera“. Pravnuk Eduarda Heuera – Jack viedol spoločnosť svojej rodiny po niekoľko desaťročí. V roku 1963 vytvoril prvý chronograf Heuer Carrera, ktorého vlastnosti umožňujú profesionálnym a súťažným pilotom v zápale akcie na prvý pohľad určiť čas. Tento priekopnícky model hodiniek a najsilnejší motor Carrera spolu stelesňoval ambície, rýchlosť a technickú dokonalosť.

Chronograf TAG Heuer Carrera Porsche je vynikajúcim príkladom spolupráce oboch značiek. Vychádza z dizajnového jazyka Carrera Sport Chronograph spoločnosti a jeho výrazná stupnica tachymetra gravírovaná na lunete prináša viacero funkcií inšpirovaných dizajnovou podstatou Porsche. Tato časomiera, ktorá je presvedčivým spojením dvoch ikon výkonu, kvality a inovácie, je plynulým spojením vesmíru a odráža dokonalosť oboch značiek.

Na lunete je viditeľný vyrytý nápis Porsche a nezameniteľným štýlom sú zobrazené tiež indexy. Farby Porsche červené, čierne a šedé – ktoré tiež pripomínajú historické modely Heuer – sú začlenené do designu hodiniek. V priehľade zadného viečka zaujme rotor designovaný do podoby pretekárskeho volantu Porsche. Asfaltový reliéf číselníku vytvorený špeciálne pre tieto hodinky dokonale vyjadruje vášeň pre cestu, zatiaľ čo arabské číslice odkazujú na čísla na palubnej doske skvelých športových vozidiel Porsche.

Značky Porsche a TAG Heuer spája aj vášeň pre profesionálny tenis a golf. Vlajkovou loďou tenisových íventov je Porsche Tennis Grand Prix v Stuttgarte. Tento turnaj sa hráva od roku 1978, pričom nemecká automobilka ho sponzoruje a organizuje od roku 2002. TAG Heuer bude odteraz oficiálnym hodinovým partnerom aj tohto podujatia. V golfe je automobilka na športiaky titulárnym sponzorom turnaja Porsche European Open, ktorý patrí do kalendára European Tour od roku 2015. V tejto sezóne, ak to napríklad koronavírusová pandémia neprekazí, bude p prvým raz partnerom aj TAG Heuer.

-jj-, Zdroj a foto: TAG Heuer, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov