Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ares Design: Kabriolet Tesla Model S

Dizajnérska spoločnosť Ares Design je z talianskej Modeny

Elektromobily Tesla sú už dlhší čas výzvou aj pre karosárske firmy. Vznikli tak modely prerobené na pohrebné vozidlo, „kombík“, či vodíkový pohon. Ako čerešnička na torte sa však javí najnovšia transformácia elektromobilu Tesla Model S na dvojdverový kabriolet.

Dizajnérska spoločnosť Ares Design je z talianskej Modeny. Napokon, na úpravách už beztak atraktívneho auta do zásuvky je bezstarostný a uvoľnený štýl evidentne zrejmý. Zo štvordverového sedanu zmizli B-stĺpiky aj zadné dvere, skrátil sa rázvor a v štúdiu Ares Design si nechali navrhnúť nové predné dvere, ktoré lepšie odpovedajú celkovému vyzneniu vozidla. Elektromobil Tesla Model S je na trhu od roku 2012 a čoskoro ho čaká významný redesign.

Pohľad na najnovšiu konverziu z dielne dizajnérskeho štúdia Ares Design, ktorá mimochodom patrí známemu švajčiarsko-tureckému automobilovému podnikateľovi Danymu Baharovi, však poteší každého milovníka áut, či už fosílnych alebo elektrických. Konštruktéri samozrejme posilnili rám, aby kabriolet niečo vydržal a bol bezpečný.

K spomínanému výraznému vystuženiu podvozku aj boku kabrioletu došlo preto, aby sa karoséria „nekrútila“ kvôli chýbajúcej streche. Strecha je plátená a na zadnej časti vozidla vytvára jej kryt mierny výbežok respektíve malú hrču. Umelci z Modeny sa nezabudli vyjašiť ani v interiéri, ktorý je vyvedený v krásnej kombinácii červenej, čiernej a bielej farby.

Jasne biely kabriolet s mnohými bielymi prvkami aj v interiéri dostal na volante a prístrojovej doske oranžové lemovanie, ktoré dodáva celkovému vzhľadu zaujímavý šmrnc. Nezabudlo sa ani na prvky z uhlíkových vlákien. Prerobený elektromobil bez strechy existuje v jedinom exemplári, ale talianski majstri plánujú v prípade individuálnych objednávok postaviť aj ďalšie kusy.

/Zo štvordverového sedanu zmizli B-stĺpiky aj zadné dvere, skrátil sa rázvor/

Jedinečná prestavba na kabriolet sa realizovala na želanie nemenovaného klienta. Tesla Model S aj v tejto úprave zostáva štvormiestnym vozidlom, avšak po novom len s dvomi spomínanými dverami. Tesla od Ares Design má odlišné nárazníky, prahy aj materiály v interiéri. Pohon neprešiel zmenami, preto základná verzia sľubuje zhodných 310 konských síl.

Hodnotu dojazdu elektromobilu na jedno nabitie dizajnové štúdio z Modeny nezverejnilo. „Naša filozofia v spoločnosti Ares Design umožňuje klientom spolupracovať s našimi dizajnérmi a inžiniermi na vytvorení vlastného vozidla na mieru. Tento projekt Tesla je toho vynikajúcim príkladom,” komentuje šéf spoločnosti Dany Bahar.

-jj-, Zdroj a foto: Teslarati, Hybrid, Electrek, Insideevs

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov