Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Odťahová služba v Bratislave sa mení, bude drahšia?

Odťahovú službu v Bratislave od februára mení prevádzkovateľa. Z dopravného podniku sa stáva prevádzkovateľom Mestský parkovací systém.

S odťahom vozidiel v Bratislave to je už roky groteska. Dlho sa vozidlá odťahovali za 99 eur na areál pri Seči v Petržalke, potom sa zmenil prevádzkovateľ na Dopravný podnik, a ťahalo sa do vozovne pri Rožňavskej ulici. Cena bola tiež 99 eur. Pri odťahu vozidla však môžete dostať aj sankciu od policajta, či mestského policajta.

Problémom zmluvy s dopravným podnikom bolo viacero pochybení. Štátna polícia dokonca ani vozidla neodťahovala, meskáči ťahali len z ciest I. a II. triedy. V praxi to znamenalo, že hoci si napr. platíte za parkovacie miesto mestskej časti a zastavilo vám tam auto, jednoducho vám nikto nevedel pomôcť aj niekoľko dní, lebo nemali na to oprávnenie. Každopádne, uvidíme, čo sa zmení s novým už mestským podnikom (100% vlastníkom je mesto), kto sa bude na koho vyhovárať prečo sa odtiahnuť inkriminované vozidlo nedá.

„Mestský parkovací systém túto službu preberie od Dopravného podniku Bratislava (DPB). Areál odtiahnutých vozidiel sa presunie na Technickú 6, kde bude k dispozícii väčšia kapacita plochy,” uviedla hovorkyňa.

Aj Ružinov už uplietol tvrdý bič na majiteľov vrakov

Mesto zabezpečilo spoločnosť, ktorou sa pripravuje na spustenie celomestskej parkovacej politiky. „Mestský parkovací systém bude pre mesto zabezpečovať komplexné služby v oblasti parkovania – od odťahov, cez služby registrácie a kontroly parkovacej politiky, až po správu hromadných garáží a záchytných parkovísk,” vysvetlila hovorkyňa

Stanovisko odťahovej služby sa premiestni na Technickú 6, kde bude zriadené aj stanovisko mestskej polície na uhradenie pokuty za odťah (možnosť úhrady v hotovosti aj kartou). Miesto je dobre dostupné mestskou hromadnou dopravou (linky 58, 63, 65, 96), jeho prevádzka bude nepretržitá, teda sedem dní v týždni 24 hodín denne.

Bude drahšie

Pôvodných vyššie spomenutý poplatok 99 eur je vraj nedostatočných a služba generovala straty. Nie som si síce týmto tvrdením 2x istý, skôr vidím problém v tom, že mesto musí riešiť rôzne spory, ktoré sa naťahujú a niečo stoja. Navyše aj zavedenie novej parkovacej politiky bude stáť nemálo peňazí. Každopádne si myslím, že to je len krásny príjem do dlhodobo podvyživenej kasy mesta. Po novom 130 eur poputuje do kasy mestu, avšak podnik bude žiadať vraj len reálne režijné výdavky.  Čo je však pozitívom, cena bude prehodnotená o pol roka, aby refletovala skutočné výdavky. Nechajme sa teda prekvapiť, ako to bude…

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov