Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Taycan: Nová základná verzia elektromobilu

Základná verzia elektromobilu Porsche Taycan zrýchli z nuly na stovku za 5,4 s.

Elektrický športiak Porsche Taycan minulý neštandardný rok prekvapil predajnými číslami aj technickými schopnosťami. Teraz ide na trh najlacnejšia verzia, ktorej cena začína v Nemecku na čiastke 83.520 eur.

Nemecká automobilka Porsche predstavila finálnu verziu modelu Taycan do zásuvky už pred viac ako rokom. Dizajnový jazyk novej základnej a dostupnejšej verzii vychádza z pôvodného modelu, ale nájdeme tu niekoľko málo odlišností. Tou najväčšou je pohon na zadné kolesá. Porsche Taycan po prvý raz ukázali oficiálne svetu v septembri 2019.

V októbri potom prišla cenovo dostupnejšia verzia Taycan 4S. Aktuálne je na predaj ešte lacnejšia základná verzia označovaná ako Basis. Pre fanúšikov Porsche a modelu Taycan sa našťastie príliš nešetrilo. Design je identický vrátane LED svetlometov a 19 palivových liatych kolies s čierne lakovaných strmeňov.

Ako sme už spomenuli, najpodstatnejšia zmena sa týka pohonu, ktorý sa prenáša len na zadnú nápravu (RWD). A to prostredníctvom jedného elektromotoru s výkonom 308 koní a dojazdom 431 km. Príplatková verzia Performance ponúka 476 koní a až 484 km dojazdu. Ďalšiu výbavu je možné dokúpiť.

Nemecká automobilka Porsche predstavila finálnu verziu modelu Taycan do zásuvky už pred viac ako rokom.

K dispozícii je batéria s dvojitou kapacitou: 79,2 kWh alebo 93,4 kWh pre spomínaný dojazd. Nižšia kapacita ponúka maximálny výkon 240 kW, vyššia kapacita až 280 kW. So špeciálnou funkciou Launch Control môže výkon dosiahnuť 300 kW/350 kW. Maximálny výkon nabíjania sa tiež líši, ide to buď 225 kW alebo 270 kW. Za päť minút však nabije batériu tak, že môžete absolvovať ďalších 100 km.

Základná verzia elektromobilu Porsche Taycan zrýchli z nuly na stovku za 5,4 s, pričom maximálna rýchlosť je stanovená na 230 km/h. Za príplatok 1666 eur si môžete 11kW palubnú nabíjačku upgradovať na 22kW. K dispozícii je tiež nákup ďalších funkcií online – napríklad je možné dokúpiť Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), Power Steering Plus, Active Lane Guidance a Porsche InnoDrive.

-jj-, zdroj a foto: Porsche

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov