Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Kiger – Príde indické SUV do Európy?

Renault Kiger je úplne nové kompaktné SUV navrhnuté v Indii a tiež aj určené pre tento trh. V druhej fáze však rátajú s tým, že bude uvedené aj na medzinárodný trh vrátane toho európskeho. Robustné SUV završuje ponuku Renault v Indii s modelmi Kwid, Duster a Triber.

Renault Kiger má veľmi silný charakter vďaka svojmu modernému a dynamickému dizajnu a veľkorysému vnútornému priestoru. Vďaka výbave a vlastnostiam, ktoré v tejto cenovej hladine v danom segmente neboli, , osloví indických zákazníkov, ktorí hľadajú originalitu a modernu.

Dizajn, interiér a technológie

Športové a svalnaté SUV Kiger predstavuje koncentrát energie s dvoma tvárami: mestskou modernosťou a agilitou bez ohľadu na cestu. Jeho karoséria  sa inšpiruje robustnosťou a dynamikou.

S dĺžkou takmer 4 metre je klasifikovaný ako mestské SUV. Napriek tejto kompaktnosti má z hľadiska vnútorného priestoru značné výhody. Filozofia dizajnu interiéru harmonicky kombinuje robustného ducha SUV so sofistikovaným dojmom.

Čo sa týka technológie, Renault Kiger je vybavený 8-palcovou dotykovou obrazovkou kompatibilnou s Apple CarPlay a Android Auto, s pripojením Bluetooth a WI-FI. Zážitok z jazdy je podčiarkovaný MULTI-SENSE, ktorý vodičovi umožňuje zvoliť si rôzne jazdné režimy, tiež zvukovým systémom Auditorium 3D Sound od spoločnosti Arkamys, a tiež aj kamerami vo viacerých uhloch.

Renault 5: Legenda sa vráti v podobe retro elektromobilu

India, jeden z najatraktívnejších trhov na svete

Druhá najľudnatejšia krajina na svete, India, má silný rastový potenciál a stáva sa jedným z najatraktívnejších trhov na svete. Rovnako ako v mnohých iných krajinách, trh s SUV v posledných rokoch rýchlo rastie. Renault si  uvedomil tento rastúci dopyt  a potenciál pomerne skoro. Značka priniesla revolúciu v určitých segmentoch vývojom rušivých produktov, ako sú Kwid a Triber. Mimochodom, Renault sa v uplynulom roku stal lídrom medzi európskymi značkami predávanými v Indii.

Zdroj: Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov