Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Celica – plánujú znovuzrodenie?

Rezervácie ochranných značiek a mien na patentových úradoch zo strany výrobcov automobilov vždy vedú k mnohým špekuláciám. A ďalšia špekulácia je na svete aj teraz. Toyota si teraz na čas vyhradila názov Celica.

Posledná generácia bežného a veľmi populárneho športového kupé zmizla z trhu v roku 2005. Niekoľko rokov po smrti sa začali objavovať povesti o možnom návrate. Nakoniec však z toho nič nebolo. Dnes, o viac ako 15 rokov neskôr, nám Toyota opäť pripomenula model Celica a práva na meno si opäť na istý čas vyhradili u patentového úradu.

Príde veľký zvrat? Je to nesmierne ťažké vylúčiť, ale zatiaľ nie je nič, z čoho by ste mali byť nadšení. Prečo? Lebo skoro všetky športové modely Toyota sa označujú skratkou GR – Gazoo Racing, takže osud je naozaj vo hviezdach.

Toyota GR Supra – Pýta si iné predpisy!

V hre ostáva možnosť, že výrobca využije práva na Celicu v úplne inom segmente. Pred pár rokmi urobila podobnú vec aj spoločnosť Mitsubishi, ktorá zmenila legendu Eclipse a pomenovala tak svoj crossover. Je to však len čistá moje špekulácia, ktorá má od reality veľmi ďaleko.

Najpravdepodobnejšie však je, že Toyota len nechce prísť o meno Celica a necháva si ho v portfóliu na lepšie časy.

Foto: Celica club Slovakia

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov