Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lotus Type 131- dočasné spoliehanie na jeden model

Britská značka sa transformuje, čo znamená totálnu prestavbu ponuky športových modelov. Namiesto troch veľmi dobre známych modelov pribudne jeden „univerzálny“, zatiaľ označovaný ako Lotus Type 131. A s ním prichádza čas na nové investície a ďalších zamestnancov.

V r. 1995 sa na cestách objavuje Lotus Elise. Princípom alebo hlavnou ideou pri stavbe bolo„zjednodušiť a pridať ľahkosť“. Použitie hliníka a kompozitov umožňovalo získať skutočne ľahké a zábavné auto, ktoré dokázalo vytrieť zrak oveľa silnejším konkurentom.

O päť rokov neskôr model Exige prišiel ďalší výkonný automobil. Pre ľudí hľadajúcich ešte niečo o trochu viac civilizovanejšie pripravila značka Evoru o osem rokov neskôr. Čo je však smutné, zdá sa, že všetky tieto modely už majú svoj čas medzi nami spočítaný.

Lotus Evija má 2000 elektrických koní

Lenže čas je neúprosný a keď chce automobilka prežiť, musí sa transformovať v tejto neľahkej dobe. A to veľmi dobre vie čínska automobilová spoločnosť Geely, ktorá mimochodom stojí aj za poslednými zlatými rokmi automobilky Volvo. A v týchto šľapajach by mala ísť aj britská automobilová legenda, v ktorej majú Číňania väčšinový podiel.

Lotus Type 131 by mal mať pod kapotou hybridný V6, ktorý vyvinuli inžinieri Lotusu. Tiež investovali 100 miliónov libier do závodu v Hetheli, kde sa má vyrábať plne-elektrický model Evija. Každopádne, už teraz je zrejme, že Spojené kráľovstvo rozhodlo, že do r. 2030 chcú zrušiť predaj nových spaľovacích modelov. To teda znamená, že Type 131 bude pravdepodobne posledným spaľovacím športovým modelom automobilky. Mimochodom, chystajú po vzore konkurencie aj model SUV.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov