Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


ŠKODA KUSHAQ – Nové SUV pre Indiu

Prvý sériový model v rámci projektu INDIA 2.0, za ktorý je ŠKODA AUTO na indickom subkontinente zodpovedná, sa volá KUSHAQ. Meno tohto kompaktného SUV pochádza z indického jazyka sanskrt starého niekoľko tisíc rokov.

V tejto dodnes používanej „reči bohov“ označuje „Kushak“ kráľa, alebo vládcu, čo sa k sebavedomému a silu vyžarujúcemu novému modelu ŠKODA KUSHAQ presne hodí. V písanej forme začína názov nového modelu písmenom „K“ a končí písmenom „Q“, čím pokračuje v zavedenom názvosloví používanom pre celosvetovo úspešné modely značky ŠKODA AUTO v kategórii SUV – modely KODIAQ, KAROQ a KAMIQ.

Svetová premiéra nového modelu ŠKODA KUSHAQ sa uskutoční v marci tohto roku.

S novým modelom KUSHAQ zahajuje značka na indickom subkontinente novú éru. Česká automobilka je tam v rámci projektu INDIA 2.0 zodpovedná za všetky aktivity koncernu Volkswagen.

Projekt INDIA 2.0 zahrnuje modelovú ofenzívu spolu až štyroch kompaktných vozidiel značiek ŠKODA AUTO a Volkswagen a otvára ju práve model KUSHAQ. Všetky nové modely vychádzajú z modulárnej platformy MQB A0 IN, ktorú vyvinula ŠKODA AUTO špeciálne pre potreby indického trhu.

Škoda Superb Combi iV – Elektricky a plnohodnotne

 

Vedeli ste, že:

Sanskrt podľa indickej mytológie vytvoril boh Brahma. Sanskrt je dodnes zachovaný ako tradičný jazyk náboženstva, umenia a vedy a je jedným z 22 úradných jazykov Indie.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov