Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Unseen: Pohľad do zákulisia automobilky

Pod názvom Porsche Unseen zverejňuje Porsche po prvýkrát od roku 2005 do roku 2019 dizajnérske štúdie, ktoré sa doteraz držali v režime utajenia.

Tiež patríte k ľudom, ktorých zaujíma čo sa deje za dverami dizajnérskych štúdií obľúbených automobiliek? Ak áno, určite vás poteší iniciatíva nemeckého výrobcu športových vozidiel Porsche. Široká verejnosť má vďaka zaujímavému projektu tamojších zamestnancov možnosť prezrieť si 15 rôznych konceptov a štúdií, ktoré nikdy neuzreli svetlo sveta v sériovej podobe.

Porsche autá delí do štyroch kategórii: Spin-offs – vedľajšie produkty, Little rebels – malí rebeli, Hyper cars – Hypervozidlá a What´s next? Čo bude ďalej? Medzi vybranými konceptami sú len mierne upravené verzie známych modelov, ale aj skutočne netradičné kúsky.

Ako príklad môžeme uviesť šesťmiestnu elektrickú dodávku, ktorá reálne existuje ako hotový koncept a nesie názov Porsche Renndienst. Viete si predstaviť, že by takéto Porsche skutočne jazdilo po našich cestách?

Príkladom z opačného konca je zas Porsche Vision Turismo, ktorý poslúžil ako predloha pre dnes obľúbený model Taycan. Dizajnéra Michaela Maeura k vytvoreniu štúdie údajne inšpiroval model 918.

 

Porsche 911 Vision Safari:

Porsche Macan Vision Safari:

Porsche Boxster Bergspyder:

Porsche Le Mans Living Legend:

Porsche Vision 916:

Porsche Vision Spyder:

Porsche 904 Living Legend:

Porsche 919 Street:

Porsche 917 Living Legend:

Porsche 906 Living Legend:

Porsche Vision E:

Porsche Vision Turismo:

Porsche Vision “Race Service”:

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov