Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Kiger je úplne nové SUV len pre Indiu, bohužiaľ

Renault zdvihol závoj zo svojho úplne nového modelu v Indii s menom Kiger. India je už niekoľko rokov jedným z najatraktívnejších automobilových trhov na svete a automobilky to vedia.

Renault uznal tento potenciál a v Indii pôsobí už od roku 2005. Úspešné modely prispôsobil miestnemu trhu a priniesol revolúciu v určitých segmentoch výrobkov, ako sú Kwid a Triber. Showcar Kiger je novým krokom, ktorý by mal upevniť postavenie Renaultu v Indii. Čo na neho poviete?

Pútavé malé SUV sa zrodilo zo spolupráce francúzskych a indických dizajnových divízií. Vďaka svojej DNA je doslova predurčený pre mestskú džungľu, ale aj pre prostredie mimo mesta v nehostinných indických podmienkach.

Kiger na prvý pohľad vyniká tvarovanou kapotou, štíhlym čelným sklom a strechou s mohutným strešným nosičom v atypickom tvare. Zúžené zrkadlá sú na oboch stranách skonštruované ako krídla lietadla. V zadnej časti je pokles strechy zakončený spojlerom, ktorý dodáva vzdušný športový vzhľad. Spodná časť je svalnatejšia a zavalitejšia. Je postavený na 19-palcových kolesách, ktoré sú orámované hranatými oblúkmi.

210 mm svetlá výška so zosilnenými spodnými časťami a výraznými ramenami potvrdzuje ducha plnohodnotného SUV. Športovú stránku zdôrazňuje zdvojená koncova výfuku.

Kiger Show-car je veľmi blízko budúcemu produkčnému modelu.

Zelená chameleónova farba sa mení podľa svetla a uhla, z ktorého na auto pozeráte. Kiger je doplnený dvojstupňovými LED reflektormi ktoré sú spojené cez celú šírku auta, podobnými tým, ktoré sa nedávnom objavili na Novom Kwide. Technické informácie zatiaľ automobilka nezverejnila. Čo myslíte, mal by, alebo mohol by Renault ponúkať aj u nás takéto dizajnové variácie pre ľudí, ktorí preferujú aktívny životný štýl a nie iba prevažne mestských bojovníkov v podobe crossoverov?

Zdroj: Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov