Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Diaľničné odpočívadlá sa hemžia podvodmi a krádežami

Diaľničné odpočívadlá majú pár vlastností, ktoré priťahujú kriminálne živly. A pomerne sa im tam darí. Preto vás vyzývame, aby ste si pri nútenej zastávke počínali vždy mimoriadne opatrne.

Národná diaľničná spoločnosť zaregistrovala prípady neoprávneného podnikania na parkovacích plochách odpočívadiel. Upozorňujú preto motoristov, aby si dávali pozor na nekalé praktiky niektorých mobilných aplikácií.
Mobilné aplikácie ponúkajú prenájom parkovacieho miesta na takmer všetkých diaľničných odpočívadlách. Napríklad za jednu hodinu rezervácie parkovacieho miesta na odpočívadle Malý Šariš (D1 pri Prešove) či na odpočívadle Červeník (D1 pri Trnave) si od motoristov vypýta 0,01 eur.

Upozorňujeme, že Národná diaľničná spoločnosť nemá uzavretú zmluvu so žiadnou spoločnosťou, ktorá by poskytovala svoje služby cez mobilnú aplikáciu spočívajúce v poskytovaní parkovacích miest na odpočívadlách v našom vlastníctve za akúkoľvek odplatu. O bezplatnom parkovaní na odpočívadlách Národnej diaľničnej spoločnosti navyše informuje aj dopravné značenie.

Krádeže

Nie je žiadnym tajomstvom, že niektoré odpočívadla pri diaľniciach sú dobrým lokálom pre zlodejov. Kradnú všetko, od kolies, nafty z nádrží kamiónov, a neváhajú ani otvoriť kabínu a okradnúť šoférov počas spánku. Mimoriadny pozor by som si ja osobne dával na prihraničných diaľničných odpočívadlách, kde operujú rôznorodé indivídua a využívajú výhodnú polohu blízkeho susedného štátu. K tejto skupine môžeme zaradiť aj osoby operujúce spôsobom nanútenia predaja falzifikátov rôznorodého tovaru.

Klimatické zmeny, Holandsko už brzdí!

Aj podnikatelia zavádzajú

Veľký pozor by som si dal aj na poskytovateľov služieb, či už čerpacie stanice, alebo stravovacie služby. Kým v letáku, alebo na totéme, alebo inej reklame uvádzajú nízku cenu, tak v reálne na účte svieti iná suma. Ak ste zásadovým človekom, nebojte sa voči tomuto konaniu ohradiť a žiadať sumu, ktorá vás naviedla si danú vec, alebo službu kúpiť. Pár centov pri tankovaní plnej nádrže môže spraviť výrazný rozdiel, a nech tam natankuje čo i len 50 zákazníkov denne.

Zdroj a foto: NDS

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov