Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Netlačte sa v zápchach!

IDS BKD môže pomôcť vám i vášmu okoliu nestrácať čas a nervy v zápchach v hlavnom meste a jeho okolí.

Poznáte to, začala sa škola a ulice miest (čím väčších, tým viac) sa zaplnili autami. Kde sú tie časy, keď sa do školy a do zamestnania chodilo pešo či verejnou dopravou? Veľké množstvo áut každé ráno pred školami je toho dôkazom. No možno ich kvantum už pre mnohých prekročilo únosnú mieru a rozhodnú sa využívať hromadnú dopravu. Práve táto aplikácia tomu môže výrazne pomôcť v najhustejšie osídlenom kúte Slovenska.

Všetko na jednom mieste

Aplikácia pre chytré telefóny IDS BK (integrovaný dopravný systém Bratislavského kraja) prináša cestovné poriadky všetkých začlenených liniek, vyhľadávanie spojení (vrátane prestupov), nákup cestovných lístkov (so zľavou 10 %), bezhotovostné platby (karta, kredit, Masterpass) a najnovšie informácie. Do systému sú zapojení: Dopravný podnik Bratislava, RegioJet (linka S70), Slovak Lines (linky 215 – 740) a Železničná spoločnosť Slovensko (linky S8 – S 65). Aplikácia je dostupná bezplatne na App Store i Google Play, takže je použiteľná prakticky vo všetkých smartfónoch.

Aplikácia O doprave – Všetko v jednom?

Účinná pomoc

Po rýchlej a bezproblémovej inštalácii sa v dolnej lište zobrazia možnosti: lístky, hľadať, zastávky, linky a viac. Po kliknutí na hľadať zadáte odkiaľ (napr. z aktuálnej pozície, čiže Prievozu) a kam (napr. Bernolákovo, zdravotné stredisko, možnosť výberu z mapy) a objaví sa návrh spojení (v mojom prípade 85 min., 2 prestupy). Počet prestupov sa dá nastaviť. Kliknutím na Kúpiť lístok (základný za 1,62 € na 90 minút) sa zobrazí nielen jeho cena, ale aj výber spôsobu platby aj s možnosťou zapamätania si vašej karty pre budúce platby. Lístok sa pritom objaví na vašom displeji rýchlejšie než pri kúpe cez SMS, aktivácia lístka trvá 30 sekúnd. Spojenie sa vyhľadáva aj so zobrazením aktuálneho meškania konkrétneho vozidla.

Vyskúšajte a posúďte

Pravdu povediac, reakcie používateľov na túto „appku“ sú dosť rôzne. Najlepšie je, ak si ju vyskúšate sami. Možno sa vďaka nej rozhodnete nechať auto doma a ísť do práce alebo poslať potomka do školy do mesta hromadnou dopravou. Iste, auto je komfort a v čase koronavírusu aj väčšia istota hygieny. Avšak stáť v dopravnej zápche hocikde v dosahu integrovaného dopravného systému tiež nie je ktoviečo. Takže ešte raz: vyskúšajte a posúďte.

Foto: bratislava.sk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov