Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota 2000GT sa stala najdrahším japonským autom

Toyota 2000GT bol prvý športový automobil japonskej značky, ktorý očaril aj charizmatického herca Seana Conneryho (R.I.P.) v úlohe Jamesa Bonda.

Kupé, ktoré sa po prvý raz objavilo na verejnosti v roku 1967 na autosalóne v japonskom Tokiu, sa vyrábalo len do roku 1970.

Toyota 2000GT je, zdá sa, najdrahší japonský veterán. Keď sa na neho pozriete, tak určite nájdete podobnosť s najkrajším autom sveta, ako ho mnohí označujú, s Jaguarom E-Type. O 2000 GT by ste ešte mali vedieť, že ich vyrobili len 351 kusov a s volantom na ľavej strane len 62 kusov! Iný zdroj zas uvádza sumárne 337 vyrobených kusov. Prvým majiteľom tohto mega drahého vydraženého kusu bol pretekár Otto Linton, ktorý Toyoty v Amerike svojho času tiež predával.

Toyota 2000GT – historický medzník

Ešte začiatkom roka prišli informácie, že 1, mája dôjde k dražbe tohto krásneho kupé. Korona sa však podpísala aj pod tento biznis a z pôvodneho termínu nebolo nakoniec nič. Dražba sa uskutočnila až 25. októbra a zdá sa, že sa pol roka oplatilo počkať. Cena sa vyšplhala medzi astronomické čísla. Pôvodne sa predpokladalo, že víťazná suma za žiadnych okolnosti neprekoná 850 000 dolárov. Tu sa však splietli aj sebe lepší odborníci a cena rázom vyskočila na 912 000 dolárov!

Zdroj: rmsothebys.com

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov