Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


KIA odhaľuje tajomstvá nového SORENTO PHEV

Predaj KIA Sorento Plug-in Hybrid sa začína v prvom štvrťroku 2021

Spoločnosť Kia Motors zverejnila nákres, ktorý odhaľuje praktické balenie novej trojradovej, sedemmiestnej Kia Sorento Plug-in Hybrid. Obrázok ukazuje, ako plug-in hybridná technológie  maximalizuje priestor pre cestujúcich a batožinu.

Nový obrázok odhaľuje, aká je veľká batéria, palivová nádrž, a ako je umiestnený motor a elektromotor. Vďaka tomuto riešeniu si SORENTO zachováva maximálny priestor pre batožinu a až sedem cestujúcich.

Pod kapotou modelu Sorento Plug-in Hybrid je motor 1,6 l T-GDi (s priamym vstrekovaním benzínu), ktorý poskytuje výkon 180 k a krútiaci moment 265 Nm. Ten je doplnený elektromotorom, ktorý produkuje 67 kW a krútiaci moment 304 Nm. Kombinovaná pohonná výkon je 265 k a krútiaci moment 350 Nm, čo z novinky robí najvýkonnejšie Sorento, aké sa kedy v Európe predávalo.

Sorento Plug-in Hybrid môže pracovať v čisto elektrickom režime alebo využívať kombináciu výkonu elektrického a spaľovacieho motora – ktorý poskytuje výkon predným alebo všetkým štyrom kolesám v závislosti od nastavenia vozidla a stavu vozovky.

Vysokokapacitná lítium-iónová polymérová batéria s kapacitou 13,8 kWh je umiestnená pod sedadlami vodiča a spolujazdca. V konfigurácii s pohonom všetkých kolies je batéria v tvare sedla alebo ak chcete tak podkovy a je umiestnená cez hornú časť kardanu. Toto usporiadanie znamená, že batéria nezasahuje do kabíny alebo úložného priestoru vozidla Sorento.

Batéria je vybavená nezávislým vodným chladiacim systémom pre optimálne riadenie tepla a účinnosť. Samostatný chladiaci systém umožňuje batérii efektívne regulovať teplotu na obmedzenom mieste.

Ak umiestnite batériu nízko v strede karosérie, medzi dve nápravy, udržíte tiež nízke ťažisko, ktoré pomáha tiež k lepšiemu rozloženiu hmotnosti.

67-litrová!!! palivová nádrž vozidla Sorento PHEV je umiestnená pod podlahou pod druhým radom sedadiel, zatiaľ čo palubná nabíjačka 3,3 kW je umiestnená pod podlahou kufra

7 + batožina

Potrebujete veľký kufor? Žiaden problém. Sorento ponúka  až 809 litrov pre sedemmiestne modely (so sklopeným tretím radom sedadiel) alebo 898 litrov pre päťmiestne modely, v závislosti od špecifikácie.

Ak ostane všetkých sedem sedadiel na svojom mieste, do kufra sa zmestí 175 litrov. Sedadlá v treťom rade sú delené v pomere 50:50. Druhý rad sedadiel delený v pomere 60:40 .

Zdroj: KIA

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov