Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aviar R67 je ruský elektrický Mustang

Tesla a Ford - dve značky milované Američanmi skombinované do jedného produktu. A navyše Rusmi. Svet sa musel zblázniť. Ale popravde nie tak celkom, lebo starší si určite spomenú, že perly ruského automobilového priemyslu boli doslova plagiátom uspôsobeným na tamojšie tvrdé podmienky.

Aviar R67 je koncept z východu, ktorý sa má zmeniť na elektrickú reinkarnáciu Mustangu založenú na komponentoch Tesly.

Kto nemá rád klasické Mustangy zo 60. rokov? Rusi sú si dobre vedomí tejto globálnej lásky. Preto sa rozhodli vytvoriť vlastnú verziu, ktorá by mala zas raz okopírovať americký dizajn a rovno aj techniku. Technika však nebude od Fordu, ale od Tesly, konkrétne z Modelu S.

Pri pohľade na auto zobrazené vo vizualizáciách musíte uznať, že telo vyzerá celkom atraktívne. Interiér je z môjho pohľadu na tom o čosi horšie. Centrálne umiestnená multimediálna obrazovka z Tesly a prieduchy, ktoré vyzerajú ako z Mercedesu, nevyvolávajú harmonický dojem. Toto však nie je najdôležitejšia vec.

Každopádne vkus a nevkus sú prudko individuálne aspekty. Poďme však k technike. Spomína sa, že o pohon sa budú starať 2 motory, jeden pre každú nápravu. Spoločne by mali generovať výkon zaujímavých 840 k, akcelerovať na 100 km/h by mal za 2,2 s a dojazd je udávaný na 507 km.

Každopádne, na potvrdenie výroby si musíme ešte počkať. Ako dlho? Nikto nevie, a nie je známa ani cena. Som veľmi zvedavý, či z toho aj reálne niečo bude, alebo je to zas len z ďalších ruských nápadov, ktorým dráždia okolitý svet.

Navyše ani tento nápad nie je úplne originálnym. Podobným smerom sa uberali aj chalani z Charge Cars, ktorý už majú pár kusov hotových, ale nemajú také pôsobivé čísla, akými dráždia Rusi.

Zdroj a foto: Aviar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov