Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes asi prepustí 30.000 zamestnancov!

Mercedes plánoval znížiť stavy dlho pred vypuknutím pandémie Covid-19. Prvá polovica roku 2020 iba potvrdila, že plánované rozhodnutie je pre spoločnosť správne. Nemecké médiá uvádzajú, že je ohrozených až 30 000 pracovných miest.

V stredu 22. júla oznámil časopis „Manager Magazine“ plánované prepúšťanie v spoločnosti Mercedes. Novinári s odkazom na interné zdroje informovali o vážnych plánoch reštrukturalizácie, ktoré majú výrazne znížiť prevádzkové náklady spoločnosti Daimler.

Hoci nemeckí predstavitelia spoločnosti Daimler odmietli komentovať túto záležitosť, je známe, že sa uvažuje o nahradení niektorých oddelení (vrátane IT) outsourcingovými spoločnosťami. Okrem toho je prevádzka všetkých závodov podrobená hĺbkovej analýze efektívnosti a ziskovosti výroby. „Bloomberg“ dokonca oznamuje predaj závodov vo Francúzsku a pozastavenie rozširovania závodu v Maďarsku!

Koncom roku 2019 boli predložené plány na zníženie nákladov, a tým aj nákladov potrebných na mzdy zamestnancov. Vtedy sa odhadovalo, že o prácu príde len cca   10 000 pracovných miest. Finančné negatívne účinky pandémie však prispeli k zhoršeniu situácie.

Ale aby sme nešírili paniku. Táto správa neznamená okamžité prepustenie takmer 10% pracovnej sily v koncerne, ale postupné znižovanie počtu pracovných miest v mnohých sektoroch. Podľa odhadov tieto opatrenia ušetria až 2 miliardy EUR.

Foto: archív

Zdroj: Manager Magazine

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov