Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Bronco: Vydarená 6. generácia

Starší aj mladší priaznivci obľúbeného off-roadového vozidla Ford Bronco majú dôvod na radosť. Po bradatej pauze totiž americká automobilka predstavila už šiestu generáciu tohto ikonického modelu. Cena najlacnejšieho modelu začína na čiastke 30.000 USD (26.200 eur).

Veľmi vydarený a premyslený automobil odkazuje na dizajnový jazyk pôvodných retro modelov. Ponuka je navyše po prvý raz v histórii obohatená o štvordverovú verziu. „Bronco bude nekompromisným vozidlom s pohonom všetkých kolies pre milovníkov dobrodružstva, ktorí sa radi vydávajú ďaleko za hranice mesta,“ skonštatoval Joe Hinrichs, prezident Ford Motor Company.

V roku 1965 predstavili prvý Ford Bronco a zrodila sa legenda, ktorú nasledovali ďalšie štyri generácie, Trvalo to až do roku 1996, keď model začali valcovať konkurenčné značky a neskôr príchod obľúbených SUV. Vlani sa však Ford pochválil, že Bronco opäť oživí a stalo sa tak s veľkou parádou. Novinka sa inšpirovala retro designom starých modelov a prináša moderné vozidlo v dvoch verziách vrátane ešte športovejšej.

Na ceste do divokej prírody určite nebude chýbať až nečakane veľká variabilita vrátane odnímateľných dverí a strešných panelov. Autu dominuje design masky s veľkým nápisom Bronco a zadná časť s možnosťou zavesenia rezervného kolesa. Okrem toho je k dispozícii luxusní interiér vrátane veľkých displejov a najrôznejších vychytávok ako offroadové mapy či otvárač na fľaše.

-jj-, zdroj a foto: Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov