Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Chystajú nové obstarávanie na „ŠPZ“. Bude biznis?

Zdá sa, že sa chystá ďalšia zaujímavá štátna zákazka. Pomaly hľadajú nového dodávateľa na výrobu tabuliek s evidenčným číslom, po starom skôr známe ako ŠPZ.

Vyplýva to z oznámenia zverejnéného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Ministerstvo vnútra SR aktuálne pripravuje nové verejné obstarávanie, ktoré by malo byť vyhlásené už čoskoro.
Aktuálny dodávateľ bude dodávať TEČ-ky len do konca tohto roka.

Zmeny v evidencii vozidiel

Evidencia vozidiel prejde pravdepodobne tiež zmenou. K nej sa viaže zákon 8/2009. Takže môžeme opäť očakávať ďalšie zmeny zákona. Uvidíme, koľko naoko nenápadných zmien tak pribudne a o koľko sa sťaží život ľudom, alebo aj policajtom.

„Určité predstavy už máme, treba ich však pretaviť do konkrétnych návrhov, čo chceme robiť v úzkej spolupráci s odbornou verejnosťou. Samozrejme, vyžiada si to zmenu v doterajšej legislatíve a informačných systémoch,“ uviedlo MV SR.

V Slovenskej Ľupči už je pár mesiacov zriadený centrálny dopravný inšpektorát, kde sa centrálne vybavujú evidenčné úkony zadané elektronickou formou.

MV SR vyhlásilo verejné obstarávanie na tabuľky s EČ v auguste 2019 po tom, ako bezodplatne získalo do vlastníctva ich dizajny. Predpokladaná hodnota zákazky bola skoro 34,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). ÚVO po kontrole nariadil zrušiť zákazku v máji tohto roka, ministerstvo sa neodvolalo. Uvidíme, či sa nejako zmenia podmienky pre vodiča. Či stále bude za nové značky, ktoré si od štátu len prenajíma, platiť pomerne vysoký poplatok, keďže naďalej platíme aj tzv. „registračný poplatok“

Foto: Archív

Zdroj: MINV.SK, info.sk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov