Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mazda3 Turbo AWD už debutovala v Mexiku

Nová Mazda3 Turbo AWD mala mať svoju americkú premiéru 8. júla 2020, Mexičania ich však trošku predbehli a predstavili tento model o niečo skôr. Vďaka tomu už poznáme oficiálnu špecifikáciu, ktorá možno na prvý pohľad nevyzerá veľmi zaujímavo.

Z objemu 2,5 litra v kombinácii s turbodúchadlom vytlačili 230 koní a maximálny krútiaci moment 420 Nm. Tieto čísla sa fanúšikom môžno zdajú  povedomé, a naozaj nie tušia správne, rovnaký motor nájdete totiž aj pod kapotou modelov 6 a CX-5.

Presný dynamické parametre zatiaľ bohužiaľ nevieme. Môžeme však predpokladať, že to bude najrýchlejší variant modelu 3. Tiež neexistuje ani jeden náznak, že by auto malo predávať s manuálnou prevodovkou. V Amerike bude štandardom pohon všetkých kolies.

Toto je najdrahšia predávaná verzia, takže tomu logický odpovedá aj vyššia úroveň výbyva. Na palube tak nájdeme okrem iného 12-reproduktorový audio systém Bose, 18-palcové disky alebo LED svetlá. V Mexiku, kde Mazda3 Turbo debutovala predovšetkým, bola základná cena stanovená na 489 990 pesos, čo je približne 19 500 eur.

V Európe platime ešte viac za úplne základný variant s atmosférickým 2,0 pod kapotou a výkonom 120 k. Ak sa Japonci rozhodnú ponúknuť novú posilu v modelovej palete, cenovka bude určite vyššia…

Zdroj: Motor1.com

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov