Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mohli policajti vraj neoprávnene vziať ŠPZ protestujúcej?

Sú dni, keď ma mainstreamové média vedia neskutočne vytočiť. A poslednú dobu to je veľmi často, keďže opakovane spochybňujú zákonný postup, (ne)primeranosť a zákonné oprávnenia policajtov, bez toho, aby si aspoň naštudovali zákon. Mohli policajti vraj neoprávnene vziať ŠPZ protestujúcej?

Áno, pojmovo nesprávne značky, alebo zaužívané ŠPZ, správne tabuľky s evidenčným číslo sa neberú, ale zadržiavajú. Tento článok píšem ako reakciu na video, ktoré na svojom FB zverejnil portál Plus JEDEN DEŇ. Je virálne, už v čase písania článku malo 150 000 pozretí. Pre úplnosť ho teda zverejníme aj my.

🔴 Polícia na Protest jarmočníkov a organizátorov podujatí zhabala žene evidenčné značky auta.>>>>Viac si prečítajte TU ▶️ https://bit.ly/2N082rO

Uverejnil používateľ Plus JEDEN DEŇ Nedeľa 14. júna 2020

Dnes sa uskutočnil Protest jarmočníkov a organizátorov podujatí, ktorý podobne ako svalovci z fitiek pred nejakým tým týždňom blokovali stredný jazdný pruh na diaľnici v smere z TT do BA. Áno, chápeme to na plnej čiare, sú nespokojní, chcú robiť svoju robotu, ale stále nemôžu. Utekajú im príjmy a nie len im… K dôvodom a pohnútkam zhromaždeniam sa ale ďalej vyjadrovať nebudem, naozaj to chápem.

Vyjadrovať sa však budem len k predmetnému videu. Pani na VW Phaeton zadržali policajti TEČ-ky (tabuľku s evidenčným číslom), preto, lebo nevedela predložiť doklady ku kontrole. Aké? No… žiadne, okrem svojich osobných, teda viažuce sa k jej osobe. Od vozidla nemala žiadne. A keďže nepredloženie tzv. zelenej karty je naozaj zákonným dôvodom na zadržanie TEČ, policajt konal v zmysle svojich oprávnení. Zvolil pre okolitú rozvášnenú verejnosť nepopulárne riešenie, ale naozaj bolo v zmysle zákona. To, že značku dali dole za použitia sily? Áno, aj na to zákon pamätá a naozaj to policajt môže spraviť, dokonca vodičku o tom poučil, bez toho, aby bol za spôsobenú škodu zodpovedný.

Bratislavským tunerom berú vo veľkom techničáky

To, že tam okoloidúci vykrikovali nezmysly, napr.: „Podľa akého zákona beriete značky? Akým právom? ….“ No podľa základného zákona 8/2009, z ktorého robil každý vodič skúšky! Ľudia, uvedomte si, že máte svoje povinnosti, a za porušenie povinnosti môže prísť sankcia a to aj taká, ako ste si možno vôbec nepredstavovali. Nie všetko sa dá uhrať na pokutu… A už keď sankciu na základe zákona dostanete, tak môžete skákať aj 2 metre, alebo sa postaviť aj na hlavu.

Iná situácia je, keď policajt koná nezákonne. Ale o tom niekedy nabudúce.

Foto: Archív

Video: FB Plus JEDEN DEŇ

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov