Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


SEAT Ateca má za sebou modernizáciu, mild-hybrid nebude

SEAT Ateca, prvé SUV španielskej značky, prekonalo decentnú modernizáciu. Riadili sa heslom o evolúcii nie o revolúcii. Najväčšie zmeny nastali v oblasti elektroniky. Ateca sa bude vyrábať v českých Kvasinách a do predajní dorazí na jeseň tohto roku.

Od debutu SEAT predal viac ako 300 000 kusov. Najdôležitejším prvkom, ktorým sa značka môže pri modernizácii pochváliť, je nový multimediálny systém s 9,2-palcovou obrazovkou a hlasovým ovládaním. Na palube budú aj dobre známe bezdrôtové rozhrania Android Auto a Apple Car Play.

Modernizácia sa len málokedy obíde bez štylistických zmien. Po facelifte bude Ateca vybavená novými nárazníkmi, full LED osvetlením a dynamickými smerovkami. Šírka a výška sa nezmení, ale zato bude o 18 mm dlhšia.

Ponuka zahŕňa 4 úrovne výbavy – Reference, Style, FR a Xperience. Výrobca ďalej spomenul, že v kabíne nájdeme nové materiály a nový systém odhmlievania čelného skla Climacoat bez viditeľných prúžkov.

Španieli prinášajú aj osviežené motory. Základná pohonná jednotka zmenila turbo, ktoré má byť o 10 percent účinnejšie. Dieselové motory použijú duálne vstrekovanie AdBlue.

V informáciách od výrobcu nie je spomenuté ani slovo o inštalácii stále populárnejšieho hybridného systému kombinujúceho štartér a alternátor, ktorý umožňuje zníženie emisií a spotreby.

Pohonné jednotky nového SEAT Ateca:

  • 1,0 TSI 110 k s manuálnou prevodovkou,
  • 1,5 TSI 150 k s manuálnou prevodovkou,
  • 1,5 TSI 150 k s dvojspojkovou prevodovkou DSG,
  • 2,0 TSI 190 k s dvojspojkovou prevodovkou DSG a pohonom všetkých štyroch kolies.

V prípade dieselových jednotiek hovoríme o:

  • 2,0 TDI 150 k s manuálnou prevodovkou,
  • 2,0 TDI 150 k s dvojspojkovou prevodovkou DSG,
  • 2,0 TDI 150 k s dvojspojkovou prevodovkou DSG a pohonom všetkých štyroch kolies.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov