Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


DS 3 Crossback E-Tense: Avantgarda do zásuvky

Elektromobil DS 3 Crossback E-Tense je vybavený 50kWh batériou, ktorá na jedno nabitie vystačí na 320 km podľa normy WLTP. Disponuje 100kW DC nabíjaním a na batériu dostanete záruku 8 rokov alebo 160.000 km.

Päťmiestny elektromobil DS 3 Crossback E-Tense je postavený na nové platforme CMP skupiny PSA, ktorá je vhodná pre rôzne druhy pohonov. V tomto prípade je osadená elektromotorom 100 kW/260 Nm. Pri nabíjaní cez Wall Box (s palubnou nabíjačkou 11 kW) trvá úplné nabitie 5 hodín 15 minút v prípade trojfázového napätia (11 kW) alebo za 8 hodín v prípade jednofázového (7,4 kW); kábel je súčasťou výbavy vozidla.

Dojazd 320 kilometrov podľa normy WLTP (430 km podľa metodiky NEDC) je maximalizovaný vďaka skúsenostiam získanými v pretekoch Formule E, pokiaľ ide o regeneratívne brzdenie a použitie tepelného čerpadla. Prispieva k nemu rovnako účinné riešenie vykurovania a udržovania batérie na optimálnej prevádzkovej teplote, a to aj za chladného počasia.

Tepelná regulácia cirkulácie kvapaliny spojená s chladiacim okruhom kabíny umožňuje rýchle dobíjanie, optimalizovaný dojazd a vyššiu životnosť batérie. Batéria má záruku osem rokov alebo 160.000 najazdených km si zostávajúcou kapacitou 70 %. Priestor v kabíne aj objem batožinového priestoru (350 l) sú rovnaké ako v prípade verzie so spaľovacím motorom. Batérie s objemom 220 l sú umiestnené pod podlahou vozidla.

-jj-, zdroj a foto: DS

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov