Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Peugeot e-Traveller: Pre 9 osôb s dojazdom 330 km

Nový Peugeot e-Traveller je teraz k dispozícii so 100% elektrickým pohonom. Ponúka dve úrovne dojazdu podľa batérie 50 kWh alebo 75 kWh, pričom je na výber v dvoch modelových radách Traveller (Combispace) a Traveller Business (Shuttle) určených pre osobnú dopravu aj voľný čas.

Séria Traveller Business cieli najmä na firmy a špecialistov na prepravu osôb (napr. hotely, letiská a pod. ). Je k dispozícii vo verziách výbavy Business (5–9 miest) a Business VIP (6–7 miest). Posádka ocení jednoduché nastupovanie do vozidla vďaka posuvným bočným dverám s elektrickým ovládaním a hands-free otváraním. Diskrétnosť cestujúcim zabezpečuje zatemnenie okien: tmavšie sklá (70 %) alebo extra tmavšie sklá (90 %).

V závislosti na verzii výbavy čakajú na cestujúcich v 2. a 3. rade samostatné posuvné kožené sedadlá s opierkami na lakeť alebo posuvné lavice delené v pomere 1/3-2/3. Jediným ovládačom sa sklopí predné sedadlo a vznikne tak široký priechod k zadnej lavici. Vyššie verzie s označením Business VIP ponúkajú pre cestujúcich vzadu usporiadanie v štýle obývacej izby, so štyrmi samostatnými sedadlami proti sebe alebo s 5 sedadlami, trojzónovou klimatizáciou s jemným rozptylom vzduchu a strešným oknom s protislnečnou clonou.

Sériu Traveller (Combispace) vo verziách Active a Allure navrhli najmä pre potreby súkromných zákazníkov. Vozidlo poskytuje 5 až 8 miest a vďaka rôznorodej konfigurácii posuvných a vyberateľných sedadiel spĺňa rozmanité potreby rodín, milovníkov športu a aktívneho trávenia voľného času. Flexibilita kabíny umožňuje maximalizovať vnútorný priestor a posádka si tak môže užívať jazdný komfort. Cestujúci majú v 2. rade k dispozícii výklopné stolíky a môžu byť chránení pred slnkom zabudovanými roletami.

Nový Peugeot e-Traveller je pre ešte väčšiu všestrannosť k dispozícii v 3 dĺžkach: Compact – L1 (460 cm), Standard – L2 (495 cm), Long – L3 (530 cm). Vozidlo je vysoké len 190 cm, čo zaručuje vjazd na väčšinu parkovísk. Verzia L1 (460 cm) je v tomto segmente ojedinelá a pojme až 9 osôb. V mestskom prostredí sa vďaka svojej ovládateľnosti a priemeru otáčania 11,30 m pohybuje veľmi ľahko, je obzvlášť vhodná pre úzke uličky a preťažené centrá miest. Elektrický motor ponúka voľnosť pohybu aj v prípade vjazdu do oblastí podliehajúcich ekologickým obmedzeniam.

Spoločnými rysmi jednotlivých verzií je komfort a dostatok priestoru pre všetkých cestujúcich, ako vpredu, tak vzadu v 2. a 3. rade. Cestujúci sedí pohodlne bez ohľadu na zvolené sedadlo. Nový Peugeot e-Traveller ponúka maximálny priestor a prepravu až 9 osôb s 1500 litrami batožinového priestoru alebo 5 osôb s 3000 litrami. S vybranými sedadlami v 2. a 3. rade vozidlo pojme dokonca až 4900 litrov. V kabíne je rozmiestnených viacero otvorených alebo zatvorených úložných priestorov, celkovo ide o 74 litrov.

Nový Peugeot e-Traveller ponúka 3 jazdné režimy, ktoré je možné meniť prepínačom: Eco (60 kW, 180 Nm): optimalizácia dojazdu; Normal (80 kW, 210 Nm): ideálny pre každodennú prevádzku; Power (100 kW, 260 Nm): optimalizácia výkonu pri preprave viacerých osôb s batožinou. Výkony (v režime Power) sú následujúce: maximálna rýchlosť 130 km/h; zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 13,1 s; akcelerácia s pevným štartom 1000 m za 35,8 s. Nový Peugeot e-Traveller je prvým elektrickým vozidlom značky Peugeot, ktorý ponúka dva rôzne dojazdy. Kapacita lítium-iontových batérií je v závislosti na potrebách 50 kWh (18 modulov) a 75 kWh (27 modulov).

Verzie L1, L2 a L3, ktoré sú k dispozícii s batériou s kapacitou 50 kWh, umožňujú dosahovať dojazd až 230 km podľa certifikačného protokolu WLTP.0 Verzie L2 a L3 môžu tiež byť vybavené batériou s kapacitou 75 kWh, ktoré umožňujú dosahovať podľa rovnakého certifikačného protokolu dojazdu až 330 km Tepelná regulácia batérie spojená s chladiacim okruhom kabíny umožňuje rýchle dobíjanie, optimalizovaný dojazd a vyššiu životnosť. K dispozícii sú dva typy palubných nabíjačiek, ktoré pokrývajú všetky spôsoby použitia a všetky riešenia pre nabíjanie.

Štandardne ide o zariadenie pre nabíjanie cez jednosmerný prúd 7,4 kW a za príplatok je k dispozícii zariadenie pre nabíjanie cez trojfázový prúd 11 kW. Nový Peugeot e- Traveller poskytuje cestujúcim najvyššiu úroveň tepelného komfortu, čo mu umožňuje vysoko výkonný elektrický ohrievač (10 kW), vyhrievané sedadlá, nastavenie teploty programovateľnej prostredníctvom dotykového displeja alebo na diaľku pomocou aplikácie v telefónu MyPeugeot®. Táto funkcia umožňuje okrem komfortu aj optimalizovať dojazd a rýchlejšie dosiahnuť optimálnu teplotu pre batériu.

-jj-, foto a zdroj Peugeot.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov