Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Slovakia Ring znovu ožil a priniesol súboj hračky s Jaguarom

Napriek neúčasti publika sa na okruhu v Orechovej Potôni zabávali deti i dospelí. Fanúšikovia si celé preteky i rôzne súťaže vďaka online prenosu užívali z pohodlia domova.

Na Slovakia Ringu sa v čase uvoľňovania opatrení súvisiacich s vírusovým ochorením COVID -19 znovu konala originálna akcia. Mnohopočetné publikum zatiaľ chýbalo, no účastná bola aspoň hŕstka novinárov z Česka a Slovenska vrátane zástupcov Auto Magazínu. Podujatie organizoval americký výrobca angličákov Hot Wheels, ktorý na pretekársky okruh dorazil s balíkom jedinečných nápadov.

Fanúšikovia hračkárskych autíčok a dobrej zábavy tak mohli snahu organizátora oceniť pri sledovaní online prenosu, ktorý po celý čas trvania akcie prebiehal na Facebooku. Nám sa priamo v útrobách Slovakia Ringu podarilo zistiť, že z pohodlia domova si akciu užívalo v priemere okolo 2-tisíc priaznivcov.

Tí najskôr videli netypické súťaže vo výmene pneumatík alebo stavaní čo najdlhšej autodráhy, ktoré poslúžili ako výborný predkrm. Nasledovalo prekvapenie v podobe tajného hosťa a zároveň jazdca, ktorý sa v pretekoch posadil za volant elektrického Jaguaru I-Pace. Bol ním mladý slovenský herec Oliver Oswald, známy z prostredia televíznych seriálov.

Zlatým klincom programu bol (pochopiteľne) súboj skutočného auta proti hračkárskemu autíčku, v ktorom však až tak nešlo o to, kto vyhrá. V prvom rade išlo o originálnu zábavu pre divákov na sociálnej sieti. Keďže angličák nemal v nerovnom súboji so 400-koňovým elektromobilom reálnu šancu na úspech, musel Oliver značne spomaliť. Nakoniec dal autíčku šancu a do cieľa na tretí pokus dorazili v podstate súčasne.

Ak sa vám zaujímavý nápad páčil, no premeškali ste online vysielanie mám pre vás dobrú správu. Podujatia organizované spoločnosťou Hot Wheels na Slovakia Ringu nekončia. Ďalšia akcia sa bude konať už 16.6. a prístupná už bude aj pre verejnosť.

Text: Daniel Balucha

Foto: Marek Čepa

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov