Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Citroën ë-C4 predstavia 30. júna, prídu aj spaľovacie verzie

Úplne nový Citroën C4 bude debutovať už tento rok. Najprv v elektrickej verzii ë-C4, potom príde aj verzia s klasickým spaľovacím motorom. Na čo sa môžu záujemcovia tešiť?

Som veľmi rád, že po vzore modelov od Renaultu (reči o skončení modelu Megane) sa Citroën pri modeli C4 Citroën rozhodne nemieni vzdať segmentu kompaktov, čo najlepšie dokazuje oznámenie o uvedení nového modelu C4. Síce je pravda, že aktuálna jediná predávaná generácia pod označením C4 Cactus crossover je niekde medzi  hatchbackom a crossoverom, ale vďaka tomu mohol zacieliť na  svojskú skupinu zákazníkov. Tej sa však veľa nenašlo. Klasická C4 bola stiahnutá z predaja ešte v roku 2018. Uvidíme, do akého segmentu nakoniec zapasuje spomínaná novinka.

Najprv sa dočkáme elektrickej verzii, ktorá by mala byť označovaná ako ë-C4. Francúzi v oficiálnom propagačnom videu uverejnenom na Twitteri tvrdia, že auto uvidí svetlo sveta už 30. júna. Nový kompaktný model teda nahradí dva modely – C4 hatchback a C4 Cactus.

Najnovšia verzia skĺbená v jedno spojí štýly oboch predchodcov a bude vynikať oveľa bohatšou paletou pohonných jednotiek ako doteraz. Okrem vyššie zmienenej elektrickej verzie budú k dispozícii aj tradičné benzínové a naftové jednotky.

Vzhľadom na to, že auto má byť postavené na rovnakej platforme ako nový Peugeot 2008, očakávame, že si zákazníci budú môcť vybrať motory 1,2 PureTech, 1,5 HDi alebo elektrický motor s celkovým výkonom 136 k a batériou s kapacitou 50 kWh. Dojazd by sa mohol pohybovať okolo 300 km na jedno nabitie.

Viac informácií zverejnia na konci mesiaca. Dnes však môžeme konštatovať, že nový Citroën C4 bude lákať predovšetkým pohodlím a nezvyčajným štýlom, ktorý je pre automobilku typický už dlhé desiatky rokov.

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov