Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fiat E-Ducato vstupuje do segmentu elektrických dodávok

Fiat Ducato dlhodobo patrí medzi najpopulárnejšie úžitkové automobily v Európe. Teraz, prvýkrát v 39-ročnej histórii modelu, bude tento zástupca ponúkať aj elektrickú verziu. Čo myslíte, osloví elektrických Fiat E-Ducato kuriérov a pošty?

Fiat E-Ducato nasadia v európskych showroomoch nasledujúce mesiace. Bude ponúkaný v niekoľkých verziách, ktoré sa líšia výškou a dĺžkou. Taliani sľubujú až 1 950 kg užitočného zaťaženia a 10 až 17 m³ nákladného priestoru.

Novinka e-Ducato rozšíri ponuku vozidiel s alternatívnym pohonom, ktorú doteraz tvorilo Ducato Natural Power spaľujúce zemný plyn.

To znamená, že elektrické Ducato by malo spĺňať požiadavky zákazníkov, ktorý potrebujú  prepravovať aj väčšie náklady. Úspech na trhu závisí okrem iného aj od maximálneho dojazdu na jedno nabitie.

Aktuálne Fiat tieto hodnoty bližšie nešpecifikuje, len predbežne informujú, že v závislosti od verzie na plné nabitie  prejde 220 až 360 km (cyklus NEDC). V súčasnosti vykonávajú posledné skúšky v reálnych podmienkach, aby mohli stanoviť konkrétne parametre dojazdu.

To teda znamená, že kapacita batérie, technické údaje a presný výkon elektrického systému sú stále neznáme. Oficiálna stránka však ešte koncom minulého roka hovorila o výkone 90 kW a 280 Nm.  Druhým najdôležitejším parametrom ovplyvňujúcim úspech na trhu a u zákazníka bude finálna cena. E-Ducato bude mať silných konkurentov, medzi ktoré patrí napr. ostrieľaný  Volkswagen e-Crafter, ktorého cenovka začína tesne pod hranicou 60 000 €.

Zdroj a foto: Fiat Professional

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov