Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mini Countryman: Modernizácia a nová maska

Britská automobilka Mini sa pochválila modernizovanou verziou svojho najväčšieho a najvšestrannejšieho modelu Countryman. Mimochodom, legendárne ostrovné vozidlo, ktorému urobil veľkú reklamu aj Mr. Bean, oslavuje 60 rokov svojej existencie.

Model Miní Countryman opäť trochu dospel a to ako po stránke dizajnovej, tak po stránke nových technológií. Najvýraznejšou novinkou je nová maska chladiča, nové svetlomety, nové kolesá aj vylepšený interiér s veľkým digitálnym prístrojovým panelom. Nové Mini Countryman je vďaka svojim nezameniteľným tvarom okamžite identifikovateľné ako najväčší model značky.

Pre značku Mini typický horizontálne delený trojdielny design je interpretovaný obzvlášť nápadným spôsobom, a to najmä zásluhou pre tento model špecifického riešenia strechy. Napriamený postoj a zvýšená svetlá výška svedčia o veľkorysom vnútornom priestore, robustnom charaktere a inšpirujúcich jazdných vlastnostiach, a to ako na ceste, tak v teréne.

Precízne riešený design prednej časti ešte viac zdôrazňuje silnú charizmu nového Mini Countryman. Novo navrhnutý tvar predného nárazníka, teraz úplne vo farbe karosérie teraz úplne vo farbe karosérie, zaisťuje mimoriadne čistý vzhľad s dojmom vysokej kvality. Prepracovaná maska chladiča má pre Mini typické šesťhranné obrysy a je lemovaná tenkým jednodielnym chrómovým rámčekom.

Premenou prešli aj zadný nárazník a zadné svetlomety s typickým motívom britskej vlajky. Nové Mini Countryman kombinuje všestranné jazdné vlastnosti s univerzálnym interiérom. V zadnej časti sú k dispozícii tri plnohodnotné sedadlá. Alternatívne je možné druhý rad sedadiel využiť tiež na zväčšenie objemu batožinového priestoru.

Sklopením v pomere 40:20:40 delených operadiel zadných sedadiel je možné batožinový priestor zväčšiť zo 450 na 1390 l. Tiež interiér nového Mini Countryman je teraz príťažlivejší a hodnotnejší zásluhou rozšírenej štandardnej výbavy. Jej zoznam teraz zahŕňa športový kožený volant pre všetky modelové varianty. V prípade nového Mini Countryman má spolujazdec vpredu výškovo nastaviteľné sedadlo.

Elektricky nastaviteľné sedadlá sú súčasťou štandardnej výbavy, pričom pri šoférovi sú doplnené pamäťovou funkciou. Pre nové Mini Countryman je voliteľne k dispozícii digitálny prístrojový panel. Displej v čiernom prevedení Black Panel za volantom má priemer päť palcov. Zmenená bola aj ponuka audio a navigačných systémov.

-jj-, zdroj a foto: Mini

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov