Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tento nezmysel robí čoraz viac spolujazdcov!

Len veľmi málo áut je len pre jednu osobu. Zvyčajne sú konštruované tak, aby sa v nich mohli previesť aspoň 2 osoby vrátane vodiča. A s prepravou ľudí súvisí aj ľudská hlúposť, ba takmer nápady súce na Darwinovu cenu.

Nie je žiadne tajomstvo, že osádka môže mať na vodiča rôznorodé vplyvy. Ak mladý vodič cestuje so skúseným vodičom ale v roli spolujazdca, je to bez debát prospešné. Tento spolujazdec sa snaží odovzdať svoje návyky aj vodičovi začiatočníkovi, hoci nie každý má pedagogické schopnosti, a často to končí krikom a hnevaním sa. Samozrejme, na typy spolujazdcov sa hodí samostatný článok.

Na strane druhej sa čoraz viac spolujazdcov dopúšťa jednej chyby. A možno slovo chyba ani nie je správne slovo, ale nevedia čo od dobroty. Čoraz viac si všímam, že spolujazdci začínajú vykladať nohu resp. nohy na palubnú dosku. Odkiaľ to majú? Z filmu? Aj tam to je občasne prezentované. Ale z pesničky od Petra Nagya, v ktorej je namiesto palubnej dosky stôl? Podľa slov mojich známych sa toho dokonca neštítia ani úplne cudzí ľudia pri zdieľanej jazde! Keby to spravil niekto cudzí mne, okamžite ho z auta vyhodím! Považoval by som to za akciu, ktorá by jednoducho vyvolala možno trochu nepatričnú reakciu.

😈💪

Uverejnil používateľ Legendary BMW E34 Pondelok 25. mája 2020

Áno, dlhé cestovanie je veľmi náročné. Radšej ale požiadajte vodiča, aby vám zastavil a trochu sa celá posádka ponaťahujte.

Internetom  začal kolovať jeden nie celkom pekný obrázok. Údajne ide o RTG snímok spolujazdca po nehode, ktorý mal v nesprávny čas na nesprávnom mieste vyložené nohy na palubnej doske. A toto sa stalo z jeho panvou… Potrebuje to viac slov? Nemyslím si. Hodnovernosť obrázku bohužiaľ neviem overiť, každopádne aj sami si viete predstaviť, čo dokáže airbag napáchať.Pár z vás to určite už zažilo.

Ja osobne tento zlozvyk považujem za jednu z najväčších hlúpostí, ktoré môže spolujazdec v aute spraviť. Zamyslíte sa nad tým. Stojí vám to zato?

Ilustračný obrázok: D.Sch.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov