Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla: Dizajnéri snívajú, Elon motorku odmieta

Výkonný šéf automobilky Tesla Elon Musk v tom má jasno. Elektromobily, uhlíkové surfovacie dosky a posielanie automobilov do vesmíru považuje za ziskové záležitosti, ale na elektrickú motorku má iný názor. Napriek tomu dizajnéri po celom svete o dvojkolesovej Tesle snívajú…

Vizionár a miliardár v jednej osobe má k motorkám veľký rešpekt. Musk pre zámorské médiá raz vysvetľoval, že mal na motorke zážitok blízky smrti, keď na nej jazdil ako dieťa. Práve tento zážitok mu dal nulovú lásku k strojom. To však nebráni narastajúcemu počtu priaznivcov značky Tesla dúfať, že elektrický motorka od Muska raz uzrie svetlo sveta. Viacerí fanúšikovia značky Tesla už postúpili až tak ďaleko, že posielajú počítačové ukážky ich vlastných konceptov motocyklov.

Napríklad londýnsky dizajnér Jans Slapin sníva o lesklom elektrickom dvojkolesovom vozidle – prezývanom „model tesla m“ – zdanlivo inšpirovanom červeným roadsterom automobilovej spoločnosti. Navrhovaný motocykel využíva elektrický motor s výkonom 150 kW. K dispozícii sú štyri počítačmi riadené režimy: preteky, zábavná jazda, štandard a eko. Koncept elektrického motocykla je poháňaný lítium-iónovými batériami, ktoré boli namontované na hliníkovom ráme.

Sú zámerne, menšie, aby bolo ťažisko bajku čo najbližšie k vozovke. Namiesto palivovej nádrže je vodotesný skladovací priestor pre prilbu na celú tvár, batoh alebo čokoľvek iné, čo by mohol jazdec potrebovať. uhlíkové kolesá sú vyrobené z uhlíkových vlákien na zníženie hmotnosti a zavesenie je zabezpečené mono nárazom vzadu s viditeľnými nohami hore vpredu.

-jj-, zdroj a foto: Designboom

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov